NAGRADE: Gugl daje 7.500 dolara onome ko nađe grešku!

Bacite se na posao

NAGRADE: Gugl daje 7.500 dolara onome ko nađe grešku!

Tech -
Gugl je još jednom povećao iznose novčanih nagrada za istraživače koji otkriju propuste u njihovim servisima i proizvodima, i proslede kompaniji informacije o tome

Gugl je još jednom povećao iznose novčanih nagrada za istraživače koji otkriju propuste u njihovim servisima i proizvodima, i proslede kompaniji informacije o tome.

Informacije o "XSS" (cross-site scripting) propustima u "accounts.google.com" ubuduće će biti nagrađene sa 7500 dolara što je dvostruko više u odnosu na raniji iznos nagrade koja je iznosila 3133,7 dolara. Otkriće "XSS" propusta u "gmejl" i "gugl wallet" sada će se nagrađivati sa 5000 dolara, što je višestruko uvećanje u odnosu na raniji iznos nagrade od 1337 dolara.

Informacije o "XSS" ranjivostima u drugim servisima koje su ranije bile nagrađivane sa 500 dolara sada vrede 3133,7 a informacije o zaobilaženju autentifikacije i curenju podataka ubuduće će biti nagrađivane sa 7500 dolara.

Propusti koji omogućavaju daljinsko izvršenje koda i "SQL injection" ranjivostima se i dalje nalaze na vrhu liste bagova za koje Gugl istraživačima nudi najvrednije nagrade.

Guglov nagradni program za "lovce na bagove" predstavljen je 2010. godine. Od tada je kompanija primila 1500 kvalifikovanih prijava o ranjivostima u Guglovim servisima i programima ali i programima koje su razvile druge kompanije koje je Gugl kupio. Kompanija je do sada isplatila 828.000 dolara, a novac je otišao u ruke 250 pojedinaca od kojih su neki svoje nagrade dali u dobrotvorne svrhe.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track