SAMSUNG: Prvi pametni telefon sa 10x optičkim zumom!
Foto: Mashable.com

Napredna tehnologija

SAMSUNG: Prvi pametni telefon sa 10x optičkim zumom!

Tech -
Kompanija Samsung najavila je danas galaksi S4 zoom, prvi pametni telefon sa 10x optičkim zumom

BEOGRAD - Kompanija Samsung najavila je danas galaksi S4 "zoom", prvi pametni telefon sa 10x optičkim zumom, revolucionarni novi uređaj koji objedinjuje performanse smart telefona i fotoaparata.

Kao pripadnik porodice galaksi S4, galaksi S4 "zoom" predstavlja ispunjenje Samsungove misije da kreira uređaj koji može da ispuni očekivanja vodećeg smart telefona na tržištu i najmodernijeg kompaktnog fotoaparata.

Kombinujući optički zum 10x, CMOS senzor od 16 megapiksela, OIS (Optički stabilizator slike) i "Xenon flash" sa najnovijom tehnologijom modela Samsung galaksi S4, ovaj uređaj postavlja nove standarde za savršenu mobilnu fotografiju.

Predsednik i direktor odeljenja za prodaju i marketing u poslovnoj jedinici za IT i mobilne komunikacije u kompaniji "Samsung Electronics" D. Dž. Li je kazao da galaksi S4 "zoom" predstavlja još jedan korak napred na putu kojim je Samsung krenuo kako bi poboljšao kvalitet života svojih korisnika širom sveta.

"Pošto je priroda komunikacije postala izuzetno vizuelna, ljudi žele da ovekoveče i sa drugima podele svoje trenutke kroz fotografije najboljeg mogućeg kvaliteta, ali često nemaju prostora ni volje da za tako nešto nose poseban fotoaparat", objasnio je Li.

Prema njegovim rečima, galaksi S4 "zoom" će to zauvek promeniti, jer pravi kombinaciju vodećih funkcija i konektivnosti S4 modela sa visokokvalitetnim fotografskim iskustvom koje bi očekivalo od kompaktnog fotoaparata.

Pristupanje glavnim funkcijama uređaja galaksi S4 zoom je jednostavno, pa tako korisnik koji usred telefonskog razgovora vidi nešto što mora da podeli sa drugima, brzim okretanjem "zoom" ring-a aktivira funkciju "in-call photo share" (Deljenje fotografiju u toku razgovora), koja dopušta da se napravi fotografija i pošalje direktno putem MMS-a sagovorniku.

Zum ring može da se koristi kako bi se aktivirale funkcije "Quick Launch" i "Shortcut" koje će putem jednog okreta omogućiti trenutni pristup brojnim načinima rada fotoaparata uključujući opcije "auto", "gallery" i "Smart mode".

"Smart mode" omogućava pravljenje umetničkih fotografija profesionalnog kvaliteta, uz niz unapred podešenih načina rada.

Sa operativnim sistemom "android jelly bean 4.2", uređaj S4 zum može da se pohvali brojnim funkcijama koje ima i nedavno lansirani model galaksi S4, uključujući i "touchwiz", koji dopušta prilagođavanje različitih aspekata uređaja, među kojima je zaključavanje ekrana i traka sa obaveštenjima, za pravo personalizovano mobilno iskustvo.

Telefon poseduje, takođe, i opcije "story album", "homesync", kao i priključak "samsung hub", jedinstveno mesto sa najnovijom muzikom, video klipovima, knjigama i igricama.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja