GEJMERI: Nova iks-boks konzola ne radi u Srbiji!

Razočarenje za ljubitelje gejminga

GEJMERI: Nova iks-boks konzola ne radi u Srbiji!

Tech -
Za sada ne postoji podrška Majkrosofta za rad konzole u Srbiji, što će razočarati mnoge korisnike, koji su se radovali novom iks-boksu

Zvanično je obelodanjeno da će "iks-boks one" igre moći da se aktiviraju u samo 21 zemlji, a na spisku nema Srbije. Koje države su pitanju, možete pročitati na ovom spisku.

Majkrosoft je, izgleda rešio da pooštri mere protiv piratizovanja i "rasturanja" igara na crno, koje je sa prethodne dve konzole bilo moguće.Kako navodi "ScreenFun" portal, tražeći objašnjenje od Majkrosofta, neki igrači pisali su iks-boks tehničkoj podršci na Tviter mreži, gde im je rečeno da "isk-boks one verovatno neće raditi u zemljama koje nisu podržane", pa čak ni ukoliko pokušate da registrujete sistem na neku od podržanih zemalja!

Kako je rečeno jednom korisniku iz Poljske, to znači da čak i ako on kupi igru u Velikoj Britaniji, neće moći da je startujete kad se vrati u Poljsku, jer će onlajn proverom biti utvrđeno da se više ne nalazi u nekoj od zemalja gde igra može da se verifikuje.Sve u svemu, po rečima zvaničnika iz iks-boks tehničke podrške, konzola neće moći da se koristi u čak 180 zemalja sveta. Nema sumnje da će na spisak vremenom biti dodato još par bogatijih zemalja sveta, a da li će se na njemu naći i Srbija, videćemo već do kraja godine.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track