Epl objavio cifre u vezi sa traženjem podataka!

Nemamo šta da krijemo

Epl objavio cifre u vezi sa traženjem podataka!

Tech -
Epl je objavio da su od decembra 2012. godine američke vlasti poslale između četiri i pet hiljada zahteva za podacima korisnika njegovih usluga i uređaja

Epl je objavio da su od decembra 2012. godine američke vlasti poslale između četiri i pet hiljada zahteva za podacima korisnika njegovih usluga i uređaja, što obuhvata između devet i deset hiljada korisnika.

Iz Epla kažu da taj obuhvata zahteve koje su poslale savezne, državne i lokalne vlasti i da su vezani za kriminalistička pitanja i nacionalnu sigurnost. Najčešći su bili zahtevi u vezi sa policijskim istragama, poput potrage za nestalom decom i pacijentima sa Alchajmerovom bolešću, kao i pokušaje sprečavanja samoubistava. U kompaniji iz Kupertina insistiraju na tvrdnjama da je svaki zahtev bio proveren i da nisu bili automatski odobravani i da su vlastima davali najuži mogući odabir traženih informacija, a neke podatke nisu bili u stanju da daju jer ih ne čuvaju, poput razgovora uz pomoć aplikacije "iMessage", a bilo je zahteva i koje su odbili.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track