JAHU: Davaće vaše mejl naloge drugima na korišćenje!

Oprez

JAHU: Davaće vaše mejl naloge drugima na korišćenje!

Tech -
Ako niste koristili svoj Jahu mejl duže od godinu dana, ova kompanija će vaš nalog ustupiti nak orišćenje drugom korisniku

Pokušavajući da oživi neaktivne mejl naloge, Jahu će od jula započeti sa ustupanjem napuštenih naloga novim korisnicima. Ako niste proveravali Jahu inbox prethodnih godinu dana ili duže, onda je pravi trenutak da to uradite i tako sprečite da vaš nalog pripadne nekom nepoznatom.

Novi korisnici moći će da preuzimaju neaktivne Jahu mejl naloge od 15. jula, a nalozi će biti upotrebljivi od sredine avgusta.

Jahu nije objavio koliko je ovakvih mejl naloga, ali je verovatno reč o značajnom broju s obzirom da je poslednjih godina mnogo nekadašnjih korisnika Jahu! mejl servisa prešlo u Guglov tabor i počelo da koristi džimejl servis.

Prema podacima iz juna prošle godine, Gugl je najpopularniji mejl servis, sa više od 425 miliona aktivnih korisnika širom sveta.

"Jahu! Mail" ima skoro dvostruko manje korisnika - 281 miliona.

Ovo pročišćenje “mrtvih” naloga očigledno ima za cilj obnovu i ojačanje baze korisnika Jahu! Mail servisa. Novi korisnici će uz korišćenje novih starih mejl naloga, poželeti i da isprobaju druge servise koje Jahu nudi.

To je legitiman potez Jahua, kome se ne može osporiti pokušaj da oživi svoj nekada veoma popularan mejl servis, naravno, pod pretpostavkom da Jahu neće uz neaktivne naloge novim korisnicima pokloniti i personalne informacije o nekadašnjim vlasnicima naloga.

Međutim, ostaje realna mogućnost da će ovaj potez Jahua otvoriti nove mogućnosti za krađu identieta. Recimo da Petar Petrovic nije koristio svoj nalog petarpetrovic@yahoo.com duže od godinu dana. Posle 15. jula taj nalog se ustupa nekom drugom. Šta će sprečiti nekog ko ima loše namere da se pretvara da je Petar Petrović kada na tu adresu pristigne mejl od rođaka ili prijatelja koje Petrović nije obavestio o svojoj novoj adresi, kao i o tome da stara jahu adresa nije više aktivna. Šta će zaustaviti prevaranta u nameri da izvuče što više informacija od onih sa kojima ima mejl prepisku i koji veruju da je sa druge strane Petar Petrović.

Dok Jahu ne odgovori na ova piptanja, najbolje je što možete da uradite, ako vam se ne dopada ideja da neko drugi kontroliše vaš Jahu! mejl nalog, je da ga reaktivirate, čak i ako vam je nepotreban.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track