Meksikanci kupili ruske suhoj superdžet 100 avione!
Foto: Beta

Pao dogovor

Meksikanci kupili ruske suhoj superdžet 100 avione!

Tech -
Ruski proizvođač aviona Superdžet internešnal predao je na avio-salonu u Buržeu, kod Pariza, prvi avion suhoj superdžet 100 jednom zapadnom kupcu - meksičkoj kompaniji ABC Aerolina

PARIZ - Ruski proizvođač aviona "Superdžet internešnal" predao je na avio-salonu u Buržeu, kod Pariza, prvi avion "suhoj superdžet 100" (ŠJ 100) jednom zapadnom kupcu - meksičkoj kompaniji "ABC Aerolina", koja radi pod brendom avioprevoznika "Interdžet".

Drugi avion ŠJ 100 biće otpremljen u Meksiko do kraja juna, preneo je Itar tas.

Tokom nekoliko poslednjih meseci kompanija Superdžet je blisko sarađivala sa svojim klijentom, drugom po veličini aviokompanijom Meksika, rekao je predsednik firme Nazario Kaučelja.

On je izrazio zadovoljstvo što je u Buržeu predstavljen prvi ŠJ 100 sa enterijerom u italijanskom stilu Pininfarina. Taj avion počinje da igra važnu ulogu u regionalnom segmentu, a sada je spreman i da uđe na zapadno tržište, dodao je Kaučelja.

Predsednik Interdžeta, Luis Garsija, rekao je da se očekuje da će avion početi sa komercijalnim letovima u najskorije vreme.

"Mi smo potpuno sigurni u naš izbor, jer je ŠJ 100 idealan za srednje relacije u unutrašnjem aviosaobraćaju Meksika. On će takođe održati naše usluge na visokom nivou jer nudi zadovoljavajući komfor uz niže troškove i fleksibilnost na regionalnim tržištima", rekao je Garsija.

Interdžet je prvobitno naručio 15 aviona, a kasnije dodao opciju za još pet jer je zadovoljan karakteristikama eksploatacije i uslovima isporuke.

Suhoj superdžet 100 je regionalni avion nove generacije sa 100 sedišta. Za sada ga u svojoj floti imaju ruske aviokompanije Aeroflot i Jakutija, indonežanski Skaj aviejšn i Lao central iz Lausa.

Knjiga narudžbina sadrži 179 sigurnih narudžbina.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track