MAJKROSOFT: Otkrijte bag u Vindouzu i zaradite 100.000 dolara!
Foto: Reuters

Navali narode

MAJKROSOFT: Otkrijte bag u Vindouzu i zaradite 100.000 dolara!

Tech -
U utorak je Majkrosoft objavio da je spreman da plati 100.000 dolara za informacije o sigurnosnim rupama koje mogu da obore odbranu Vindouz OS, počev od naredne verzije Vindouza 8.1 koji će biti objavljen krajem ovog meseca

Godinama je Majkrosoft odbijao da ponudi novac kao nagradu za one koji im ukažu na sigurnosne mane operativnog sistema, dok su Gugl i Fejsbuk nudili sve veće i veće novčane nagrade za pronalaske "rupa" u svojim operativnim sistemima i programima.

U utorak je Majkrosoft objavio da je spreman da plati 100.000 dolara za informacije o sigurnosnim rupama koje mogu da obore odbranu Vindouz, počev od naredne verzije Vindouza 8.1 koji će biti objavljen krajem ovog meseca. Za programere koji osmisle odbranu od piraterije u najnoviju verziju Vindouza Majkrosoft će platiti dodatnih 50.000 dolara. Bogatiji za 11.000 dolara biće oni koji u roku od mesec dana otkriju ranjivost u verziji "Internet Eksplorera" za Vindouz 8.1. "Ovo je pravi izazov i zahteva nove tehnike", kaže Majk Ravej, direktor Majkrosoft respons centra i dodaje: "Da bismo motivisali ljude da misle u ovom pravcu zaista je potrebna podsticajna novčana nagrada".

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track