LG INOVACIJE: Počinje prodaja fleksibilnih OLED displeja!
Foto: Youtube.com

Nova tehnologija

LG INOVACIJE: Počinje prodaja fleksibilnih OLED displeja!

Tech -
"LG displej" je najavio da će započeti masovnu proizvodnju fleksibilnih OLED displeja za smartfonove tokom četvrtog kvartala ove godine

"LG displej" je najavio da će započeti masovnu proizvodnju fleksibilnih OLED displeja za smartfonove tokom četvrtog kvartala 2013. godine.

Fleksibilni displeji će podržavati ultra HD i pored očigledne prednosti koja je savitljivost, biće i izuzetno tanki. "Završili smo razvoj naših prvih fleksibilnih displeja. Počećemo da ih masovno proizvodimo u četvrtom kvartalu ove godine", stoji u saopštenju koje je LG objavio. Fabrika u Paju bi trebalo da proizvodi 12.000 listova mesečno, ali nije precizirano koliko ekrana može da bude proizvedeno iz jednog lista. Prva "mušterija" za fleksibilne displeje biče "LG electronics", većinski vlasnik "LG displeja", koji planira da izbaci svoj prvi fleksibilni smartfon krajem godine. LG se nada da fleksibilni ekrani neće biti samo novotarija na tržištu mobilnih ekrana i spreman je da svoju fleskibilnu tehnologiju prodaje drugim proizvođačima.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track