UPUTSTVO: Kako obrisati istoriju pretraživanja na Fejsbuku!

Saveti

UPUTSTVO: Kako obrisati istoriju pretraživanja na Fejsbuku!

Tech -
Svako ime i pojam koji ste upisali u Fejsbukov okvir za pretrage memorisan je. Ti podaci, doduše, nisu javno dostupni, ali ne sumnjamo da bi se veliki broj korisnika Fejsbuka rado rešio svoje istorije pretraživanja,a preko ovog

Svako ime i pojam koji ste upisali u Fejsbukov okvir za pretrage memorisan je. Ti podaci, doduše, nisu javno dostupni, ali ne sumnjamo da bi se veliki broj korisnika Fejsbuka rado rešio svoje istorije pretraživanja.

Tražili ste bivše kolege s fakulteta? "Uhodili" zgodnu kolegicu s posla? Ili jednostavno proveli sate i sate u pregledavanju profila svog bivšeg ili bivše? Fejsbuk sve to zna i pohranjuje u svoju bazu.

Ali, da biste izbrisali svoju istoriju pretraživanja na Fejsbuku, prvo je morate pronaći. A to možete učiniti pomoću ovog uputstva:

Na stranici svog profila pronađite "Activity log" na desnoj strani naslovne fotografije. Tu ćete pronaći popis svih svojih aktivnosti i objava na Fejsu. Takođe, ako vam je uključena ta opcija, videćete i popis aktivnosti drugih korisnika u koje su uključili i vas.

U padajućem meniju s leve strane pronađite "Fotografije", "Like" i "Komentare" te odaberite opciju "Više".

Kad vam se otvori meni, na samom kraju, ispod "Grupa", "Događaja" i "Pitanja" pronaći ćete opciju "Pretraživanje".

Kad odaberete "Pretraživanje", otvoriće vam se popis svih pojmova koje ste od stvaranja profila upisali na Fejsbuku, podijeljeno po mesecima i godinama.

Ako obratite pažnju na ikonice s desne strane pojmova, videćete da je svako pretraživanje vidljivo samo vama i da se njegovi rezultati ne objavljuju na "Timelineu".

Da biste se rešili arhive pretraživanja, dovoljno je na vrhu stranice odabrati "Očisti pretraživanja" i potom potvrditi svoj izbor Fejsbuku.

I to je to. Sada možete krenuti od samog početka i zaboraviti da ste u jednom danu desetak puta upisali ime svog šefa ili bivše devojke.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track