FEJSBUK: Stranice sa seksom bez oglasa

FEJSBUK: Stranice sa seksom bez oglasa

Tech -
Facebook je juče objavio kako više neće dozvoljavati da se oglasi pojavljuju na stranicama sa seksom i nasilnim sadržajem

Oglasi se novom odlukom Facebooka neće pojavljivati na stranicama koje su u vezi sa seksom ili nasiljem. Ovo ne bi trebalo značajno da utiče na prihode, kaže Facebook.

Facebook je juče objavio kako više neće dozvoljavati da se oglasi pojavljuju na stranicama sa seksom i nasilnim sadržajem, kako bi udovoljili oglašivačima koji ne žele da ih bilo ko vezuje sa takvim spornim sadržajem.

Ovaj potez usledio je mesec dana nakon što je nekoliko oglašivača povuklo svoje oglase s Facebooka zbog vesti o stranicama koje promovišu nasilje nad ženama. Iz Facebooka su tada rekli da moraju da poboljšaju sisteme za otkrivanje i uklanjanje takvog sadržaja. BBC piše kako su Marks and Spencer i BSkyB bili među oglašivačima koji su suspendovali svoje oglase. Skajev oglas promovisao je vaučer za M&S, ali se pojavio na stranici koja se zvala "slatki i gej momci".

Inače, Facebooku oglasi donose 85 odsto ukupnog prihoda. Iz kompanije kažu da ove promene neće imati značajnog uticaja na poslovanje. Stranica koja, recimo, prodaje seksualne igračke na desnoj strani više neće imati reklame. Jednako pravilo vredeće i za stranice i grupe za koje se veže nasilje.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track