LUDILO TEHOLOGIJE: Reklame čujete i dok spavate

Prozor koji govori

LUDILO TEHOLOGIJE: Reklame čujete i dok spavate

Tech -
Umorni putnici obično odmaraju tako što naslone glavu na prozor. Odjednom, počinju da čuju kako im se neko obraća i niko drugi ne može da čuje šta glas u glavi kaže

Nemačka Skaj televizija razvila je tehnologiju koja može da prenosi oglase sa prozorskog stakla u vozu direktno i tiho u putnikovu glavu. Putnici koji naslone glavu na prozor "čuće" reklame "koje dolaze iz njegove sopstvene glave", terajući ih na taj način da skidaju aplikaciju "skaj gou".Ovaj koncept zasniva se na ideji da kosti glave deluju kao provodnici, po istom principu po kom se to koristi u pomagalima za bolji sluh, slušalicama i guglovim naočarima, radi prenošenja zvuka do unutrašnjeg uha preko vibracija kroz lobanju.

Video snimak za reklamu "prozor koji govori" pušten je na kanalu Skaj Dojčlad, i već je stigao komentar reklamne agencije BBDO: "Umorni putnici obično odmaraju tako što naslone glavu na prozor. Odjednom, počinju da čuju kako im se neko obraća i niko drugi ne može da čuje šta glas u glavi kaže. Glas koji se čuje, zapravo, pripada nekome od audivinih transmitera koji su ugrađeni u prozor. Ova vrsta emitovanja programa mogla bi da se raširi i na druge segmente, kao što su muzika, zabava, informacije o saobraćaju, vremenski izveštaji".

http://www.youtube.com/watch?v=azwL5eoE5aI

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track