Fejsbuk ponovo uvodi novine u Njuz fid

Za bolju preglednost

Fejsbuk ponovo uvodi novine u Njuz fid

Tech -
Kako bi vaš Njuz Fid učinio što ličnijim Fejsbuk će se koristiti raznim "signalima", kao što je vaša povezanost s drugim korisnicima ili uzimanje u obzir svega onoga na šta ste pre komentarisali i lajkovali

Iz najveće svetske društvene mreže Fejsbuk objavili su da polako u rad puštaju novi dodatak News Feed, koji određuje koje će vam se objave na njemu prve pokazivati.

Tako da ćemo od sad, umesto da vidimo ono što je poslednje objavljeno, moći da vidimo kombinaciju novih i starijih objava, ali onih bitnijih - objava koje ste možda propustili da vidite prošli put kad ste se ulogovali.

Promena će uskoro biti vidljiva i korisnicima koji Fejsbuku pristupaju putem mobilnog telefona. "Glavni cilj nam je da omogućimo korisnicima što je više moguće personalizovane novine", izjavio je Lars Bekstrom, zadužen upravo za novi segment i dodao da će se na ovaj način "najbolje priče naći na vrhu stranice, gde će vam biti najvidljivije".

Kako bi vaš Njuz Fid učinio što ličnijim Fejsbuk će se koristiti raznim "signalima", kao što je na primer vaša povezanost s drugim korisnicima ili uzimanje u obzir svega onoga na šta ste pre "kliktali", "komentarisali" i "lajkovali".

Naime, uprkos Fejsbuk algoritmima prosečni korisnik vidi samo 57 odsto sadržaja na Njuz Fidu, a ova nova opcija, nazvana Stori Bamping, testirana je na određenom broju korisnika i rezultati su pokazali da, ako se u vrh "probijaju" i neke starije objave, prosečni korisnik može obuhvatiti i do 70 odsto sadržaja.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track