PAO CUKENBERG: Ovako je Palestinac hakovao Fejsbuk!
Foto: Facebook

Pojasnio im kako se to radi

PAO CUKENBERG: Ovako je Palestinac hakovao Fejsbuk!

Tech -
Kalil Šreteh, tehnološki stručnjak iz Palestine, pronašao je bag u Fejsbuku koji se tiče sigurnosti i privatnosti korisnika koji omogućava ljudima koji vam nisu prijatelji da vam pišu po zidu

Kalil Šreteh, tehnološki stručnjak iz Palestine, pronašao je bag u Fejsbuku koji se tiče sigurnosti i privatnosti korisnika koji omogućava ljudima koji vam nisu prijatelji da vam pišu po zidu.

Kompanija mu nije verovala, a onda ih je on podučio. I to sa stilom.

Slao im je mejl za mejlom, da bi na treći dobio odgovor u kome piše "izvinjavamo se, ovo nije bag". Budući da je smatrao da se radi o prilično velikoj stvari: jednoj od opcija kojima se Fejsbuk hvali u svojim dokumentima privatnosti, odlučio je da stvar uzme u svoje ruke i "napadne" sam vrh piramide - zid Marka Cukerberga.

U svojoj se poruci prvo izvinio što mu je "upao" na zid i objasnio o čemu se radi, a taj je njegov potez, naravno, potom dobio zasluženu pažnju. Unutar samo nekoliko minuta Šreteh je dobio poruku od jednog od zaposlenih u Fejsbuku koji je želeo da čuje sve detalje o upadu.

Ali, ono što se dogodilo nakon toga, najviše je zaintrigiralo svetske medije.

Naime, Fejsbuk je Šretehu prvo blokirao račun, a potom je odbio i da plati za otkrivanje ovog propusta jer je to uradio na nedozvoljen način:

"Nažalost, nismo vam u mogućnosti platiti za otkrivanje propusta jer su vaši postupci prekršili Pravila korišćenja. Nadamo se, ipak, da ćete nastaviti sarađivati s nama u potrazi za propustima na stranici", stajalo je u imejlu koju je dobio.

http://www.youtube.com/watch?v=F9J8U9ZpEnw

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track