ZAVELA OSNIVAČA GUGLA: Upoznajte fatalnu Amandu Rozenberg

Sergej Brin se razvodi

ZAVELA OSNIVAČA GUGLA: Upoznajte fatalnu Amandu Rozenberg

Tech -
Britanka je pohađala prestižni Marlboro koledž, gde su išle i sestre Midlton

Amanda Rozenberg (27) postala je poznata kao ljubavnica koosnivača Gugla Sergeja Brina (40), čije se bogatstvo procenjuje na 22,8 milijardi dolara.

Brak Sergeja, jednog od najmoćnijeg muškarca na svetu, i njegove supruge Ane ne funkcioniše, već nekoliko meseci ne živi zajedno, ali su ostali u dobrim prijateljskim i poslovnim odnosima. Njih dvoje imaju dvoje dece.

Amanda Rozenberg, koja je osvojila srce koosnivača Gugla, išla je u Velikoj Britaniji pohađala prestižni "Marlboro koledž", gde godina studiranja košta 31.000 funti. U istu školu su išle i princeza Eugenija, kao i Kejt i Pipa Midlton. Amanda je u u Londonu radila u poslovnici Gugla, a onda se preselila u San Francisko, u sam centar Silicijumske doline. U svom blogu, koji je pisala odmah po preseljenju, sebe je opisala kao "Britanku mizantropa, koja se bori da se prilagodi uslovima kalifornijskog oprimizma".

"Amanda je zgodna devojka i zna to. Jako je dobra u igranju s muškarcima, a izigrala je i mene. Ne bih se iznenadio da je u vezi s Brinom. Ona je takva devojka. Družila se s elitom, ali nije umišljena", rekao je njen bivši.

Ukoliko se Brin razvede od supruge, po kalifornijskom zakonu, svu njegovu imovinu (22,8 milijardi dolara) dele na pola. Njih dvoje su pre sklapanja braka potpisali predbračni ugovor.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track