LUDILO: Alkatel napravio daljinski za pametne telefone

Ima li kraja

LUDILO: Alkatel napravio daljinski za pametne telefone

Tech -
Uređaj liči na telefon koji ne zahteva SIM karticu, ali pomoću ove naprave možete da ostvarite pozive jer se uparuje sa spartfonom

Alkatel je došao do lude ideje i napravio daljinski upravljač za pametne telefone.

Dolazeći gedžit po imenu One Touch Hero je moćna naprava sa kvad-kor procesorom od 1.5GHz, 13-megapikselnom kamerom i 2GB RAM-a. Ekran sa 6-inča takođe je prevelik za većinu džepova i upravo iz tog razloga daljinski upravljač stupa na scenu.

Ovaj uređaj liči na telefon, ali ne zahteva sim karticu. Ipak, pomoću ove naprave možete da ostvarite pozive jer se može upariti sa pametnim telefonom, i prikazati kontakte iz mobilnog uređaja, omogućavajući pozivanje bez dodirivanja samog smartfona.

Alkatel je napravio dve varijante daljinca, jedan beli koji izgleda kao da je napravljen od plastike i drugi "high-end, kvalitetniji, od brušenog aluminijuma, koji će biti u ponudi samo na određenim tržištima.

Daljinac će biti pušten na tržište u oktobru, prvo u Kini i određenim zemljama Evrope i Latinske Amerike, dok će američko tržište morati da sačeka.

To nije sve, Alkatel namerava da lansira i svojevrsno kućište koje će biti povezano na internet omogućavajući koristnicima da dobijaju obaveštenja i čitaju elektronske knjige bez paljenja samog telefona. Ovo kućište je u eksperimentalnoj fazi i biće pušteno u proizvodnju ukolikoj tržište bude pokazalo interesovanje za njega.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track