SAZNAJTE: Šta je zajedničko pametnom telefonu i usisivaču?

Pokazatelji sa tržišta Zapadne Evrope

SAZNAJTE: Šta je zajedničko pametnom telefonu i usisivaču?

Tech -
Tržišta Informacijskih tehnologija i malih kućnih aparata u nekim zemljama su pokazala rast, dok se foto tržište, a pogotovo tržište potrošačke elektronike bori sa značajnim padom

Ukupna prodaja celokupnog tržišta tehničkih dobara u Zapadnoj Evropi iznosila je 44,3 milijardi evra u drugom kvartalu 2013.godine, što predstavlja pad od 3,8% u odnosu na isti period prošle godine, pokazalo je istraživanje GFK.

Među zemljama Zapadne Evrope jedino je tržište telekomunikacija pokazalo značajan rast koji je prvenstveno uslovljen aktualnim ''bumom“ pametnih telefona. Tržišta Informacijskih tehnologija i malih kućnih aparata u nekim zemljama su pokazala rast, dok se foto tržište, a pogotovo tržište potrošačke elektronike bori sa značajnim padom u svim regijama koji je delom uslovljen zasićenjem tržišta, a delom padom cena.Tržište telekomunikacija je u prvih šest meseci ove godine pokazalo značajan rast. Ukupan obim prodaje iznosio je 19,1 milijardi eura, što predstavlja rast od 12,6%. Ovakav pozitivan trend u tržištu telekomunikacija još jednom je uzrokovan segmentom mobilnih telefona. Tržište malih kućnih aparata u prvoj polovini ove godine među zemljama Zapadne Europe iznosi 6 milijardi evra, što je porast od 2,3% u odnosu na isto razdoblje prošle godine. Najveći rast zabeležen je u Švedskoj, Nemačkoj i Italij, a najzaslužniji za navedene rezultate su usisavači.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track