Na odmor s ljubimcem

Lagan obrok pred polazak

Na odmor s ljubimcem

Zanimljivosti -

Kad krećete na put s kucom ili macom, to je otprilike kao da vodite malo dete sa sobom

Udobnost i sigurnost dve su stvari na koje bi trebalo da mislite kad vodite svog ljubimca na put. Za početak, treba vam prikladna nosiljka u koju ćete staviti njegovu igračku ili ćebence kako bi se osećao kao kod kuće. Ako često putujete kolima sa svojim ljubimcem, razmislite o kupovini nepromočivih navlaka za sedišta i gumenih podnih podloga. Takođe, ne ostavljajte automobil na suncu, često pravite pauze i izvedite ljubimca da protegne noge.

Ukoliko putujete avionom, potrebno je da najavite da vodite psa, mačku, hrčka, zmiju... pogotovo ako je ljubimac teži od osam kilograma, jer će tada torba ili boks za transport biti smešteni u prtljažnik. Uz konsultaciju s veterinarom, moguće im je dati i blagi sedativ, kako se ne bi previše uznemirili tokom leta ili vožnje. Naravno, potrebno je i da imate sve papire i potvrde o vakcinaciji.Nabavite odgovarajuću nosiljku s dovoljno vazduha. Proverite da li je dovoljno velika za vašeg ljubimca, da li će mu biti komotno u njoj i da li je čista i udobna. Pre putovanja pokušajte da priviknete svog malog drugara na nosiljku.

Kad krećete na duže putovanje, tri-četiri sata pre odlaska dajte kuci ili maci lagani obrok, mada je najbolje da mu poslednjih 12 sati dajete minimalnu količinu hrane. Nije preporučljivo da ih hranite tokom vožnje.Ponesite sa sobom vodu u flaši jer bi vaš dragi prijatelj zbog nečiste vode mogao da ima stomačne tegobe.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track