PESMA DESPASITO OŽIVELA PORTORIKO: Globalni hit pomogao zemlji koja je proglasila bankrot!
Foto: Printscreen YT

NEVEROVATNO

PESMA DESPASITO OŽIVELA PORTORIKO: Globalni hit pomogao zemlji koja je proglasila bankrot!

Zanimljivosti -

Pre samo dva meseca, guverner Portorika, Rikardo Roselo, proglasio je državni bankrot u želji da restruktuiše dug od 70 milijardi dolara.

Međutim, izveštaji su otkrili da je globalni hit "Despasito" Luisa Fonsija i Dedija Jenkija podigao zanimanje za zemlju u kojoj su mega zvezde rođene.

foto: Profimedia

Turističko zanimanje za Portoriko je poraslo za 45 posto otkad je pesma počela da se sluša širom sveta. Kako je došlo do toga? Samo fraza "Ovako to radimo u Portoriku“ i snimanje spota na različitim spektakularnim lokacijama je pomoglo. Kako se navodi u tekstu, turistički operatori širom Portorika su počeli da uvrštavaju lokacije iz spota u svoje ture, kao što su Klub la Faktoria u Starom San Huanu i La Perla sektoru.

foto: Printscreen YT

Kada je čuo vesti, Luis Fonsi je reagovao na Instagramu napisavši: "Kakvo je zadovoljstvo čitati ovo u internacionalnim medijima. Portoriko je pravi protagonista i u pesmi i u videu". On se takođe zahvahio Jenkiju, Zulejki Riveri (Mis univerzuma 2006.) i direktoru Elastic People Karlosu Perezu.

Kurir.rs/b92, Foto: Printscreen

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track