MALI SAVETI VELIKI KUVARA: Da hrana bude ukusnija
Foto: Shutterstock

KORISNO

MALI SAVETI VELIKI KUVARA: Da hrana bude ukusnija

Zanimljivosti -

Dosadila vam je uobičajena jutarnja kafa, kobasice koje želite da ispržite su previše masne, ili vam je od ručka ostalo previše njoka?

Imamo rešenje za ove situacije...

foto: Shutterstock

1. Ako su kobasice premasne, prvo ih kuvajte 15 minuta da ispuste što više masti. Zatim ih izvadite iz vode, posušite i ispecite.

2. Grašak, ali i druge mahunarke, mnogo će se brže skuvati ako ih uveče potopite u slanu vodu, pa ih sutradan skuvate.

foto: Shutterstock

3. Ljubičasti kupus (koji spremate za prilog) biće još ukusniji ako ga propržite na prethodno izdinstanom luku kojem ste dodali nekoliko klinčića. Isto važi i za običan kupus.

4. Ako vam ostane više njoka, najbolje je da ih stavite na plastični tanjir i zamrznete.

foto: Shutterstock

5. Ako želite drugačiji ukus jutarnje kafe ili ako izbegavate šećer u njoj, umesto njega dodajte malo cimeta ili muskatnog oraščića. Oduševićete se.

Foto: Shutterstock

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track