Najnovije vesti

VREME JE ZA OSTVARIVANJE SVIH SNOVA: Retrogradni Jupiter je u Škorpiji i evo šta nam donosi!
Foto: Profimedia

NADOKNADIMO PROPUŠTENE PRILIKE

VREME JE ZA OSTVARIVANJE SVIH SNOVA: Retrogradni Jupiter je u Škorpiji i evo šta nam donosi!

Zanimljivosti

U sledećih par meseci imaćete priliku da nadoknadite sve za šta ste mislili da ste propustili i preskočili jer je tranzit Jupiter ušao je u znak Škorpije i ostaje u ovom znaku sve do novembra 2018. godine!

Jupiter svoj retrogradni hod kreće 8. marta sa 23 stepena i završava 10. jula na 13 stepena. Kada govorimo o retrogradnosti kretanja planeta uvek simbolički govorimo o povratku u Sebe.

Vraćanju na nešto što smo već prošli. O prilici da ponovno prođemo istim putem, popravimo sve ono što nismo znali ili mogli i uvidimo sve ono što nismo uvideli. Retrogradno kretanje planete je kao prilika da vratite vreme unazad i napravite iste stvari iznova. Ovoga puta dovoljno dobro.

Jupiter se vraća retrogradno od 23 do 13 stepena znaka Škorpije. To je njegov put koji mora iznova preći. To je naš put. Naš novi uvid u stare stvari.

Ovo je naša prilika da nadoknadimo propušteno.

Bitno je prisetiti se perioda kada se Jupiter kretao direktnim hodom od 10. do 23. stepena Škorpiona. Bio je to period od 11. decembra 2017. godine pa unazad sve do 8. marta 2017. godine.

Razmislite o događajima koji su vas zatekli, o stvarima o kojima ste promišljali, o prilikama i nemogućnostima koje se čini da niste imali.

foto: Shutterstock

Za šta ste bili uskraćeni ili ste nekoga uskratili? Šta je tako sirovo unakazilo vaše želje i otrgnulo vaše osmehe? Šta vas je vuklo prema nazad, a hteli ste napred. Koja je to sila događaja ostavila vas po strani kao nemog posmatrača dok su drugi slavili svoje?

Kolike su granice postavljene među vama, a želeli ste ih preći? Životne okolnosti naterale su vas na neka odustajanja, neka čekanja.

Ostvarenje vaših želja bilo je otkazano. Pomereni ste hiljadu puta jer nije bilo pravo vreme. Jer nije bilo vaše vreme. Umesto da uživate u sreći, neodvojivosti, zagrljajima, vi ste žudeli odvojivi od svega. Život vas je naterao na suočavanje sa svojim strahovima. Bacio vas je u ogranke nabujalih reka.

Nemilosrdno, a ipak pazeći na vas. Menjali ste iz korena svoje živote jer su vam ih drugi menjali. Živeli polovično svoje noći. Strepili za svoje sutra. Razbacali su vas u vrtloge vremena kao da vaše platno može sve podneti. I jeste. Podnelo je štošta.

foto: Profimedia

Prečesto nismo podnosili ni sami sebe. A ipak, svu tu našu težinu postojanja neko je uspeo da podnese. Bili smo i krvnici i ljubavnici u isto vreme. I čvrsto se stezali u stisak i u isto vreme udarali šakama o grudi.

Lupali smo kao da želimo izaći iz tih odnosa i istim se vraćali. Jer postoje niti koje su neraskidive. Postoji povezanost koja je neobjašnjiva. Vanserijska. Nimalo logična. Postoji stvari od kojih ne bežimo. Ostajemo u njima. Jer ih vredi preći.

Sve što je opstalo iz ovog perioda, sve što je preživelo, sada dobija svoje vreme. Svoj mir. Svoju priliku da napokon spoji nespojivo. Da udahne vazduh. Ljubavi. Da sklopi svoje strahove. Da malo odmori. Predahne. Da doživi sve ono što nije stiglo. Ne zato jer nije se želelo, već zato što se nije moglo.

Ovo je vreme u kojem možete voljenima pružiti sve ono nepruživo. Orden za hrabrost. Izdržljivost. Samoću. Možete prošarati svoja tela, neraskidivo.

Prošetati njima. Do srži. Zašiti rane. Obgrliti. Možete shvatiti vrednost svega što imate i svega što ima vas. Zavoleti te rašivene kože nesavršenosti.

Ovo je vreme u kojem možete da nadoknadite sve što ste izgubili ili što niste imali prilike da ostvarite. Ovo je nova šansa da napravite bolje poteze od onih koje ste već povukli. Da se date bolje, više, potpunije onima koji su vam dali sebe. Ovo je vreme kad možete usmrtiti svoje strahove. Regenerisati svoje telo.

foto: Profimedia

(Kurir.rs/Lovesensa)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Kurir dnevni horoskop 05.03.2018.

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...