KADA UĐE U UČIONICU, SVI MISLE DA JE POGREŠIO: On ide u šesti razred, visok je 2.06 metara, a želi da bude u Ginisovoj knjizi rekorda! (VIDEO)
Foto: Printscreen/Youtube

NATPROSEČAN

KADA UĐE U UČIONICU, SVI MISLE DA JE POGREŠIO: On ide u šesti razred, visok je 2.06 metara, a želi da bude u Ginisovoj knjizi rekorda! (VIDEO)

Zanimljivosti -

Ren Keju, učenik osnovne škole iz kineske provincije Sečuan, ima samo 11 godina i već je dosegao visinu od 2.06 metara.

S takvom visinom koja je daleko iznad proseka, ovaj dvometraš verovatno je najviši učenik šestog razreda na svetu. Prema statistikama, prosečni dečak njegovih godina u Kini visok je 1.453 metara, što je visina koju je Ren dosegao već u vrtiću. Gotovo dvostruko viši od ostalih učenika u razredu, treba mu posebna stolica kako bi mogao normalno pratiti nastavu. Kada ga prvi put vide, njegovi nastavnici pomisle da je riječ o puno starijem učeniku koji je pogrešio učionicu i zamole ga da se vrati u svoj razred.

foto: Printscreen/Youtube

Neki njegovi školski prijatelji ga ismejavaju, no Ren se nada da će mu u nekom trenutku u životu njegova natprosečna visina postati prednost - za početak, nada se da će ući u Ginisovu knjigu rekorda. Njegovi baka i deda kažu da je Ren oduvek bio viši od ostale dece svog uzrasta. Kako je sve više i više izrastao, odveli su ga kod doktora. Istrage su pokazale da je s njegovim hormonima i radom hipofize sve u redu. Njegova baka veruje da je stvar u genetici te da je Ren visinu nasledio od svoje majke. Njegova majka je bila visoka 1.9 metara, što je vrlo neobično za Kineskinju, a njegov otac takođe je visok oko 1.8 metara.

foto: Printscreen/Youtube

"Kad sam išao u vrtić, vaspitači su uvek ostavljali jabuke visoko na ormariću. Ja sam bio jedini dovoljno visok da ih dohvatim i pojedem", izjavio je za "China Daily".

Uprkos problemima, začuđenim pogledima i šalama na račun visine, Ren nije siguran da želi da prestate sa rastom. Na prvi pogled Ren bez problema uskoro mogao poneti titulu za najvišeg tinejdžera na svetu. U Ginisovoj knjizi ovaj rekord drži Kevin Bredford, koji je u 2015. imao 2.15 metra, no on je u to vreme imao 16 godina. Prema tome, Ren bi sa svojih 11 godina mogao da postavi novi svetski rekord za najvišeg učenika šestog razreda na svetu.

Kurir.rs/Oddity Central, Foto: Printscreen/Youtube

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track