NJENU OBJAVU MASOVNO ŠERUJU NA FEJSBUKU: Ova majka tvrdi da ima FANTASTIČAN TRIK za opekotine od sunca! NESTAJU ZA 30 MINUTA! (FOTO)
Foto: Printscreen Fejsbuk

GENIJALNO

NJENU OBJAVU MASOVNO ŠERUJU NA FEJSBUKU: Ova majka tvrdi da ima FANTASTIČAN TRIK za opekotine od sunca! NESTAJU ZA 30 MINUTA! (FOTO)

Žena -

Cindie Alen-Stjuart (34) tvrdi da je crvenilo na koži ublažila penom za brijanje s mentolom, a fotografije i opis njenog tretmana postale su viralne te ih je podelilo više od 220 hiljada korisnika Fesjbuka.

"Nanesite penu za brijanje s mentolom na mesto s opekotinama i ostavite 30 minuta. Osetićete izvlačenje toplote iz kože. Nakon 30 minuta, pena će biti osušena. Na delu gde imate opekotine osećaćete hladnoću, a to je dobar znak", objašnjava.

"Obično je potrebno nekoliko dana od početka do kraja procesa, ali odmah ćete osetiti izvlačenje toplote iz kože i biće vam lakše", objašnjava te dodaje kako mora biti reč o peni s mentolom.

"Nakon toga isperite penu mlakom ili hladnom vodom. Ako opekotina nije nestala, ponovite sledeći dan", objašnjava.

foto: Printscreen Fejsbuk

Tu metodu joj je, kako kaže, otkrila svekrva koja ju je čula od svog doktora pre 40-ak godina. Kaže i da nikad nije očekivala toliku pažnju. Ipak, svima preporučuje nanošenje kreme za sunčanje pre izlaganja suncu kako do opekotina ne bi ni došlo.

A da pena za brijanje zaista pomaže, potvrdila je i dermatolog Džesika Krant, piše Huffington Post.

"Pena za brijanje u mnogo slučajeva sadrži mentol i druge hemikalije koje prirodno hlade i stvaraju dobar osećaj na koži. Mentol uklanja toplotu iz opekotina jer brzo isparava pa je oporavak mnogo brži", kaže doktorka Krant.

foto: Printscreen Fejsbuk

Kurir.rs/Index.Hr/Foto: Printscreen Fejsbuk

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja