NAJSMRTONOSNIJA REKA NA SVETU, PAD NIKO NIJE PREŽIVEO: Izgleda kao potok, ali svakoga ko upadne, struja i stene  SAMELJU! (VIDEO)
Foto: Profimedia

UVLAČI SVE U SVOJ SMRTONOSNI ZAGRLJAJ

NAJSMRTONOSNIJA REKA NA SVETU, PAD NIKO NIJE PREŽIVEO: Izgleda kao potok, ali svakoga ko upadne, struja i stene SAMELJU! (VIDEO)

Zanimljivosti -

Reka Vorf i njen deo nazvan Bolton Strid u britanskom Jorkširu izgledaju bajkovito, ali ono što ne biste pretpostavili gledajući pitome šume, veliko kamenje obraslo mahovinom i korito koje više nalikuje potoku nego reci - jest da je ovo najopasnija reka na planeti.

Ako upadnete šanse da ćete poginuti su, kažu lokalci, sto posto. Oni odgovorno tvrde kako se nitko nikada nije izvukao iz smrtonosnog zagrljaja naizgled pitome rečice.

foto: Profimedia

Prema legendi koja kruži, u njoj se jednom utopio i dečak koji je trebalo da postane kralj Škotske, ali su ga u dubine povukle smeđe vode Strida koji je pokušavao da preskoči.

Na prvi pogled deluje da je reč o običnoj rečici, široka je i spora, ali onda se "okrene na bok", odnosno teče vertikalno umesto horizontalno, tako da postane uska ali i neverovatno duboka.

Ispod oblih zelenih i skliskih stijena koje okružuju "potok" skrivaju se metri i metri šupljeg prostora ispunjenog vodom koja vas, ako upadnete, zajedno sa stenama jednostavno samelje.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track