OLIVERA KATARINA ME NAZIVA OLOŠEM: Eva Ras progovorila o napadima slavne koleginice
Foto: Marina Lopičić

otvorila dušu

OLIVERA KATARINA ME NAZIVA OLOŠEM: Eva Ras progovorila o napadima slavne koleginice

Pop kultura -

Glumica Eva Ras gošća je 25. Festivala evropskog filma Palić, a u druženju s novinarima otkrila je da nije u dobrim odnosima s koleginicom Oliverom Katarinom, koja ju je više puta nazvala ološem jer prihvata male uloge.

foto: Nebojša Mandić

- Kad god spazim Oliveru, ja pređem na drugu stranu da se ne sretnemo, jer nas dve smo potpuno različite i nije istina da se različitosti privlače. Onda me ona vidi na drugoj strani i viče: "Ološu, ološu, opet si prihvatila neku malu ulogu. Ti si ološ, ti zaboravljaš da smo mi zvezde." Ja nikad nisam bila zvezda - rekla je Rasova i dodala da je, za razliku od nje, odbila poziv da ove godine poseti Kan povodom 50 godina od filma "Biće skoro propast sveta" Aleksandra Petrovića.

foto: Marina Lopičić

Palić za rođenu Subotičanku ima posebno mesto u srcu.

- Aleksandar Lifka je osenčio moj život jer smo odlazili u bioskop koji se tada nije zvao po njemu i možda sam tada i počela da volim glumu. U mom selu skoro da nisu ni znali šta je to i, kada sam krenula na FDU, pitali su me šta će mi to i rekli da je bolje da uzmem da radim nešto pametno - rekla je Eva Ras.

Ona kaže da nagrade dođu ili ne dođu, a kada dođu, onda vidite da nisu važne.

- Još uvek volim što sam glumica. U septembru će biti 60 godina kako se bavim glumom. Iako sam obletela planetu sa svojim slikama, napisala 30 knjiga, kada me pitaju šta je moje zanimanje, kažem - glumica. Osećala bih se kao kreten da kažem da sam pisac - zaključila je Rasova i poželela sreću palićkom festivalu, da dočeka i proslavi svoje 50. izdanje.

Za komentar nismo dobili Oliveru Katarinu do zaključenja broja.

foto: Marina Lopičić

Susret sa Šerbedžijom:Bez Ristića ne bi bilo ni nas dvoje

Eva Ras je na Paliću nakon više od 10 godina srela Radeta Šerbedžiju. - On i ja smo glumci Ljubiše Ristića. I danas mislim da od njega nema boljeg pozorišnog stvaraoca. On je čudesan. Igrali smo po nemogućim uslovima. On nas je bacao u blato i skidao gole - kaže glumica.

(Kurir/ Foto: Marina Lopičić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track