DEČAK OD 11 GODINA JE NAPRAVIO 1. SLADOLED NA ŠTAPIĆU! Omiljena hrana mnogih nastala je GREŠKOM!
Foto: Profimedia

KAKAV HIT

DEČAK OD 11 GODINA JE NAPRAVIO 1. SLADOLED NA ŠTAPIĆU! Omiljena hrana mnogih nastala je GREŠKOM!

Zanimljivosti -

Ovu poznatu hranu jedemo svakodnevno, ali zapravo je nastala greškom. Prozvođači su se tada hvatali za glavu zbog katastrofe, ali mi ove namirnice obožavamo.

Kornfleks je trebao biti musli

1898. godine braća Kerolg slučajno su napravili pahuljice od pšeničnih bobica pokušavajući napraviti musli. Odlučili su da oljušte kukuruz i naprave ga opet - metodom kojom su pokušavali da naprave musli, i tako je nastao kornfleks.

foto: Profimedia

Keks sa komadima čokolade bio je drugačije zamišljen

Kuvarica Rut Grejvs Vejkfild htela je da napravi keks od čokoladnog namaza, ali ostala je bez istog, pa ga je zamenila komadićima čokolade misleći kako će se oni rastopiti u testu. Ipak, čokolada je ostala u komadićima koji su se tek delimično istopili i tako su nastali fini keksići sa komadićima čokolade.

foto: Profimedia

Dečak od 11 godina je napravio sladoled na štapiću

Dečak Frank Eperson iz San Francisca ostavio je mešavinu vode i šećera u prahu preko noći, a u smesi je ostavio i drveni štapić. Kada je to zamrznuo, probao je polizati sa štapića i desert mu se jako svideo. Počeo je da ga prodaje po komšiluku.

Kukuruzni flips povezan je sa životinjama

Jedna fabrika hrane za životinje odlučila je očistiti stroj za hranjenje kako se životinje ne bi povredile tvrdim komadićima. Stavili su vlažni kukuruz u mašine, a toplina ga je naduvala kao kokice samo bez ljuskica. Edvard Vilson, jedan od zaposlenih, dodao je začine i nazvao ovaj flips "Korn Kurls". Fabrika je 1939. podnjela prijavu za patent za tehniku.ž

foto: Profimedia

Kurir.rs/Vecernji.hr/Foto: Profimedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track