Najnovije vesti

ODRŽAN SVETSKI DAN KNEDLI! A evo koje tri simbolike se nalaze u datumu za OBELEŽAVANJE!
Foto: Shutterstock

ovo niste znali

ODRŽAN SVETSKI DAN KNEDLI! A evo koje tri simbolike se nalaze u datumu za OBELEŽAVANJE!

Zanimljivosti

Svetski dan knedli je prvi put obeležen, a uspostavljen je na incijativa koja je pre skoro mesec dana pokrenuta iz Srbije i koju su podržali ljubitelji ovog tradicionalnog jela iz čak 41 zemlje širom sveta.

foto: Profimedia

Svetski dan knedli ima za cilj da očuva knedle u njihovom tradicionalnom obliku sa šljivama, ali i da motiviše sve one koji se bave knedlama da nastave da ih razvijaju i unapređuju.

Tri simbolike se nalaze u datumu za obeležavanje Dana knedla, prvo, jer je kraj avgusta vreme kada šljive sazrevaju pa se septembar generalno može smatrati mesecom knedli, drugo, dve knedle jedna do druge imaju oblik broja osam (8) i treće, kada se broj osam postavi u horizontalni položaj dobijamo znak za beskonačnost.

Ljubitelji knedli iz Beograda, pokrenuli su inicijativu da se u uspostavi Svetski dan knedli, a kroz peticiju koja je otvorena na Instagramu i Fejsbuku. Za samo 10 dana više od 1.700 komentara podrške iz čak 41 zemlje širom planete podržalo je ovu ideju. Tako će knedle, kao jedno od jela sa najdužom tradicijom na svetu, sutra prvi put stati rame uz rame sa svim jelima i napicima koji su svoje dane upisali u svetskom kalendaru.

foto: Profimedia

Kurir.rs / Tanjug / M.M.

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...