RIBARI UGLEDALI KAKO NEŠTO PLUTA U MORU: Mislili su da je drvo, ali su izvukli ŽENU koja je nestala pre 2 GODINE
Foto: Printscreen

plutala 8 dana

RIBARI UGLEDALI KAKO NEŠTO PLUTA U MORU: Mislili su da je drvo, ali su izvukli ŽENU koja je nestala pre 2 GODINE

Zanimljivosti -

Dvojica kolumbijskih ribara su iz mora ovog vikenda izvukli ženu. Vrlo brzo su saznali da je žena koju su spasli nestala pre dve godine i da njena porodica nije imala nikakve informacije o njoj za to vreme.

Snimak spasavanja koju su objavili lokalni mediji prikazuju Anđeliku Gaitan kako pluta dva kilometra od obale gde je poslednji put viđena. Nesrećna 46-godišnjakinja toliko je bila slaba da je jedva mogla da govori.

Ribar Ronaldo Visbal prvo joj se obratio na španskom, potom na engleskom. Dvojica ribara Ronaldo i Gustavo u prvom trenutku mislili su da je komad drva u moru, sve dok ona nije digla ruku pokušavajući da ih dozove. Iako su pokušavali da komuniciraju s njom, nije im uspelo jer je ona sve vreme plakala.

- Ponovo sam rođena. Bog nije želeo da umrem - rekla im je.

Kad su je doveli na obalu, vrlo brzo otkriven je njen identitet. Ženina porodica nije znala gde je ona poslednje dve godine niti su imali ikakve informacije o njoj.

Ona je rekla da je 20 godina trpela nasilje u vezi sa svojim partnerom. Ispričala je da je pobegla nakon što ju je on pokušao ubiti. Neko vreme je živela u gradu Barankili. Međutim, vrlo brzo njen dom postalo je sklonište za beskućnike gde je upala u tešku depresiju.

foto: Printscreen

- Našla sam se na obali i odlučila sam da se bacim u more u nadi da će me uzeti i da će ova noćna mora uskoro prestati - kazala je.

Pre nego što su je spasli, bila je u moru osam sati. Njena ćerka Alehandra rekla je da tvrdnje njene majke o nasilnom partneru nisu istina i da ona i sestra sad sakupljaju novac kako bi se njihova majka vratila kući. Lokalni mediji preneli su tvrdnje Anđalike Gaitan koja kaže da ju je njena porodica napustila nakon što je postala žrtva nasilja.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track