MAČAK HEROJ SE BORIO SA ZMIJOM NA ŽIVOT I SMRT: Spasio je decu od ujeda, ali on nije PREŽIVEO! (FOTO)
Foto: Profimedia

hrabri mačak nije izdržao

MAČAK HEROJ SE BORIO SA ZMIJOM NA ŽIVOT I SMRT: Spasio je decu od ujeda, ali on nije PREŽIVEO! (FOTO)

Zanimljivosti -

Mačak koji je zaštitio dvoje dece od ujeda zmije je uginuo. Njega je ujela zmija tokom borbe na život i smrt.

Mačak Artur se igrao u svom dvorištu u Kvinslendu, u Australiji, sa dvoje dece kada je video da im se približava zmija. Porodica je rekla da je kratkodlaki mačak odmah krenuo u borbu i ubio zmiju.

Kako je navela Hitna pomoć za životinje iz obližnjeg grada, zmija je ujela mačka koji se srušio dok su sklanjali decu na bezbedno mesto.

Istočna smeđa zmija, ilustracija
Istočna smeđa zmija, ilustracijafoto: Profimedia

- Istočna smeđa zmija (Eastern Brown Snake) koja je jedna od 10 najotrovnijih zmija u Australiji, ušla je u dvorište i to na mesto gde su se deca igrala - napisali su na društvenim mrežama ljudi iz Hitne pomoći za životinje.

Mačak Artur je želeo da zaštiti svoju porodicu, ali je i zadobio ugriz otrovne zmije u borbi. Nastao je haos, decu su sklanjali iz dvorišta te niko nije video ugriz, mačak se srušio ali je ubrzo i ustao, kao da se ništa nije desilo, pišu australijski mediji.

Međutim, sledećeg jutra Arturova porodica je videla da mačak ne može da stoji na nogama i hitno odvela ga kod veterinara. Nažalost, Arturovo stanje je bilo suviše teško da bi uspeo da se opravi.

- Porodica je skrhana bolom, što je razumljivo, ali pamtiće ga sa ljubavlju i biće mu zauvek zahvalna što je spasio dečije živote - napisali su iz ekipe Hitne pomoći za životinje.

(Kurir.rs/A.M./9news.com.au)

BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track