ONI NISU KOMŠIJE IZ PAKLA: Priče koje će vam VRATITI VERU u dobre odnose između LJUDI!
Foto: Profimedia

ispovesti

ONI NISU KOMŠIJE IZ PAKLA: Priče koje će vam VRATITI VERU u dobre odnose između LJUDI!

Zanimljivosti -

Na Internetu se često mogu naći priče o najgorim komšijama koji jedni drugima zagorčavaju život.

Međutim, ovo nisu takve priče. Ekipa američkog portala je sakupila na jedno mesto neke od najlepših priča o komšijama koji su pokazali da znaju šta znači suživot u miru i briga za ljude oko sebe.

komšije
foto: Profimedia

1. Sutra se selim, a starica koja živi u stanu kraj mog rekla mi je par prelepih reči. "Nedostajaćeš mi. Svako veče kad si izašla sa prijateljima, ostala sam budna sve dok se ne vratiš kući kako bih bila sigurna da si se vratila i da je sve u redu."

2. "Čujem veliku buku napolju. Izlazim i vidim svoj suseda Rumuna kako popravlja moju ogradu koja je pala nedavno. Ponudio sam mu novac i pivo u znak zahvalnosti, ali odgovorio je da je bolje raditi lepe stvari nego očekivati nešto."

3. "Neočekivano sam izgubila muža pre šest meseci. Izgubila sam mačku prošle nedelje. Danas mi je sused doneo mladu belu mačku. Nasmešila sam se prvi put nakon dugo vremena i ne mogu skinuti osmeh sa lica."

4. "Dok sam vežbala sviranje klavira, sused mi je gurnuo papirić ispod ulaznih vrata. Mislila sam da se žali na buku, ali zapravo je napisao svoju muzičku želju."

komšije
foto: Profimedia

5. "Neki je tip sprejem napisao razne uvrede protiv gej parova na vrata garaže jednog gej para. Susedi su se skupili, ujedinili i prefarbali vrata u dugine boje."

6. "Dostavljač je prošle godine tokom karantina dostavljao gotovo 200 paketa dnevno. Stotine komšija su izašle na ulicu, parkirali automobile uz ivičnjak i pozdravili ga kao heroja dok je prolazio. Izmamilo mu je suze na oči."

7. "Moja 102-godišnja komšinica završila je u bolnici zbog moždanog udara, ali ipak se setila mog 21. rođendan. "Oprosti što nisam ovo mogla sama napisati, ali trenutno sam u bolnici. Zaista sam uživala gledajući te kako odrastaš u divnog mladog muškarca. Želim ti sve najbolje", pisalo je u njenoj poruci."

komšije
foto: Profimedia

8. "Naš stari sused nedavno je preminuo. Njegova ćerka je došla do nas noseći veliku plastičnu vreću. U vreći su bili svi božićni pokloni koje je njen otac pripremio za našu kćer za idućih 13 godina."

9. "Susedi trogodišnjeg gluvog deteta ujedinili su se i skupili novac da unajme instruktora. Sad svi uče znakovni jezik kako bi mogli da komuniciraju sa malim komšijom."

10. "Stan nam je poplavila voda u visini jednog metra dok nismo bili kući. Kad smo se vratili, dočekala nas je poruka na razbijenom prozoru. "Vaš pas je na sigurnom, na spratu je", glasila je poruka.

komšije
foto: Profimedia

(Kurir.rs/A.M./Bored Panda)

Bonus video:

03:22

UŽIVAM KAD SE SETIM ODRASTANJA NA DORĆOLU! Tasovac se setio odlaska na 1. koncert i svoje reakcije na Betovena

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track