PAR SAVETA KAKO DA KOD KUĆE RAŠIRITE FARMERKE KOJE SU VAM USKE: Ne morate ih nositi kod krojačice, rešite problem uz pomoć PEGLE!
Foto: Profimedia

LAKO JE

PAR SAVETA KAKO DA KOD KUĆE RAŠIRITE FARMERKE KOJE SU VAM USKE: Ne morate ih nositi kod krojačice, rešite problem uz pomoć PEGLE!

Zanimljivosti -

Ukoliko ste kupili pantalone koje su vam uske u struku, ne morate da ih nosite kod krojačice da ih suzi, već taj posao možete da obavite sami kod kuće.

Ako pantalone imaju elastičnu traku, možete ih dosta rastegnuti, a potrebni su vam samo pegla, daska za peglanje i nekoliko peškira. Navucite pantalone na dasku kako bi bile zategnute, a na elastičnu traku stavite topli, vlažni peškir. Upalite peglu i pritisnite je na peškir, držite tako oko 10 sekundi, a onda odmaknite na isto toliko. Postupak ponavljajte dok ne dođete do željene veličine.

pantalone, farmerke, pakovanje
foto: Profimedia

Obične pantalone bez trake takođe razvucite preko daske za peglanje, a zatim ih nakvasire sunđerom ili bocom s raspršivačem. Peglu stavite na opciju da ispušta pare i peglajte po dužini struka. Istovremeno povlačite taj deo i istežite ga tokom postupka. Takođe, ponovite postupak dok ne dobijete željenu veličinu. Istom metodom možete rastegnuti i farmerke, ali na kraju deo koji dođe na struk razvucite oko sušilice i ostavite da se tako osuše.

farmerke
foto: Profimedia

Kurir.rs/A.A./lifehacker

Bonus video:

03:24

Najgluplji internet izazovi

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track