EKSPERT ZA GOVOR TELA OTKRIVA KAKO DA ČITATE TUĐE MISLI: Caka je u rukama i stopalima, ali i OSMEH odaje šta neko misli (VIDEO)
Foto: Printscreen/Tik Tok

to nam je trebalo

EKSPERT ZA GOVOR TELA OTKRIVA KAKO DA ČITATE TUĐE MISLI: Caka je u rukama i stopalima, ali i OSMEH odaje šta neko misli (VIDEO)

Zanimljivosti -

Patrisija je stručnjak za govor tela, a na svom profilu na TikToku često objavljuje snimke na kojima objašnjava na šta treba obratiti pažnju u govoru tela, ako želimo shvatiti šta naš sagovornik misli.

Trikovi koje otkriva itekako su privukli pažnju, pa njeni video snimci su dosad dobili preko 12.800.000 lajkova, a na toj društvenoj mreži je prati oko 1.100.000 ljudi.

The Sun je preneo neke od njenih najkorisnijih saveta, koji mogu pomoći da brzo otkrijete prave namere osobe sa kojom ste se sreli.

govor tela
foto: Printscreen/TikTok

Stopala

Pre svega, obratite pažnju na njihova stopala, preporučuje Patrisija.

- Ako su stopala čoveka sa kojim razgovarate uperena u vas, to znači da čovek pokazuje interes za komunikaciju sa vama. Ako su, pak, stopala okrenuta od vas, to može signalizirati nezainteresovanost, nelagodu ili želju da pobegnu iz razgovora - objašnjava.

Pokreti donjeg dela tela uopšteno vam mogu otkriti da neko laže.

Naime, ako čovek mrda ispod stola nogama, naglo ih povuče, prekrsti ili na neki drugi način stalno pomera, to je pokušaj mozga da se sakrije, pobegne od onoga kroz što upravo prolazi, tvrdi Patrisija.

- To znači da je sagovornik nervozan i da ima šta da skriva - dodaje.

govor tela
foto: Printscreen/TikTok

Dlanovi

Još jedan jednostavan alat za "čitanje" osećaja druge osobe su i ruke, kaže.

- Ako čovek skriva ruke dok razgovara sa vama, to znači da se oseća neugodno u vašoj blizini i ne želi da se upušta u razgovor. Sa druge strane, ako su ruke opušteno izložene vašem pogledu, to znači da se čovek sa vama oseća opušteno i prijatno i da mu se sviđate - pojašnjava.

govor tela
foto: Printscreen/TikTok

Ruke

Ruke zalepljene uz telo dok čovek stoji ili ruke prekrštene ispred tela dok govori, predstavljaju nesigurnost. Sa druge strane, ako neko "otvori" svoje telo prema vama, tako da pomera ruke ili šake dok govori, oseća se samouvereno.

Osmeh

Pratite i osmeh, on puno otkriva.

- Lažni osmeh pokrenuće samo mišiće oko usta i blago otkriti zube, dok pravi osmeh uključuje i mišiće oko očiju. Ljudi koji se iskreno smeju, smeše se i očima - kaže.

Glas

Obratite pažnju na čovekov glas.

Visina i ton glasa takođe mnogo otkrivaju, pa je dobro obratiti pažnju na njih kad sa nekim razgovarate.

- Žena koja želi zavesti muškarca, obično koristi glas veće visine i mekšeg tona. Želite li govoriti tako, udahnite i govorite sve dok imate daha. Ako želite da projektujete autoritet, to činite snižavanjem tona na početku rečenice. Dakle, izdahnite, a zatim govorite – savetuje Patrisija.

(Kurir.rs/A.M.)

Bonus video:

00:10

TELO KAO AVION! Dušica Jakovljević zavodila KAMERU, iz kupaćeg izvirila SKRIVENA tetovaža: Voditeljka pokazala kako UŽIVA! (VIDEO)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track