POSTOJE 4 VRSTE PENISA NA SVETU: Na tu podelu ne utiče VELIČINA, već nešto sasvim drugo i svaki MUŠKARAC to ima!
Foto: Profimedia

koji je vaš

POSTOJE 4 VRSTE PENISA NA SVETU: Na tu podelu ne utiče VELIČINA, već nešto sasvim drugo i svaki MUŠKARAC to ima!

Zanimljivosti -

Osim po veličini, muški polni organ se može klasifikovati prema izgledu. Naime, postoje četiri najčešće vrste penisa, a to su oni sa malom i velikom glavom, zakrivljeni i zaobljeni.

penis
foto: Profimedia

Prosečna dužina opuštenog penisa je 9.16 centimetra, a opušteni, ali nategnuti polni organ ima 13. 24 centimetra, piše Daily Mail. Obim prosečnog muškog alata u erekciji iznosi 11.6 centimetara, a u opuštenom stanju 9.3 centimetra, potvrdila je analiza 17 studija provedenih na 15.521 muškarcu.

I dok se večito vode polemike oko savršene dužine muškog penisa te je li bitnija dužina ili tehnika, retko se razgovara o izgledu muških genitalija, smatra dr Dejvid Šusterman, urološki hirurg iz Njujorka. On je sve penise podelio u četiri različite kategorije, nezavisno o njihovoj veličini ili funkcionalnosti piše Brightside.

penis
foto: Profimedia

1. Velika glava

Kod nekih penisa, a dr Šusterman ističe kako se to u proseku odnosi na oko 20 posto muškaraca čije je genitalije video, glava penisa čini se veća i deblja nego ostatak uda.

vrste penisa
foto: Profimedia

2. Mala glava

Iako je ovo slučaj kod znatno manjeg postotka muških pacijenata, njihovo je spolovilo specifično po tome što je glavić zapravo manji od samog tela penisa, pa ud djeluje "šiljato".

vrste penisa
foto: Profimedia

3. Zaobljeni

Neki muškarci - između 10 i 20 posto njih, imaju lagano zaobljen penis prema gore.

- Postoji suspenzijski ligament koji pridržava penis uz karlicu, koji je kod nekih izraženiji te razlog zbog kog je ud usmjeren malo prema "severu" a ta zakrivljenost u ovom slučaju iznosi od pet do deset stepeni - kaže Šusterman.

vrste penisa
foto: Profimedia

4. Zakrivljeni

Ovaj penis nalikuje onom zaobljenom, ali zakrivljenost je znatno veća i uočljivija pa iznosi od 30 do 60 posto.

- U ovom slučaju najčešće se radi o Pejronijevoj bolesti. Ona je uzrokovana razvojem vlaknastog tkiva unutar penisa koja uzrokuje njegovu zakrivljenost i bolne erekcije - objašnjava dr Šusterman.

vrste penisa
foto: Profimedia

Bolest može nastati kao rezultat povreda krvnih sudova u udu, npr. tokom seksa, sportske aktivnosti ili neke vrste nesreće. Tada se pod kožom penisa može osećati kvržica ili zadebljano tkivo, a najčešće se leči medikamentima operacijom koja smanjuje zakrivljenost i vraća funkciju.

vrste penisa
foto: Profimedia

(Kurir.rs)

Bonus video:

00:09

RASTI STAVLJENA NANOGICA: Reper počeo da izdržava kućni pritvor, evo šta sve može da radi (VIDEO)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja