Najnovije vesti

AKO OVE STVARI NAĐETE NA ULICI, NIKAKO IH NE UNOSITE U KUĆU: Feng šui kaže da donose NESREĆU i lošu ENERGIJU!
Foto: Profimedia

zanimljivo

AKO OVE STVARI NAĐETE NA ULICI, NIKAKO IH NE UNOSITE U KUĆU: Feng šui kaže da donose NESREĆU i lošu ENERGIJU!

Zanimljivosti

Prema feng šui verovanju, postoje stvari koje nikako ne smemo unositi u kuću, ako ih nađemo na ulici.

Sigurno ćete se obradovati ako na ulici nađete novac ili nakit. Međutim, prema ovom istoočnjačkom verovanju, takve stvari treba zaobići, jer mogu da nonesu nesreću.

Hodanje
foto: Profimedia

Feng shui načela baziraju se na energiji, koju čak i predmeti mogu da upiju od prethodnog vlasnika, i to posebno ako su izrađeni od metala ili drveta.

Stoga, ako na ulici pronađete neki predmet koji vam je dopadljiv i za koji mislite da će vam doneti sreću, bolje je da ga zaobiđete, jer je to u većini slučajeva zapravo loš znak, a posebno je važno da takve predmete ne unosite u dom, kako ne biste narušili skladnost i blagostanje.

hodanje, drugarice, šoping, šetnja
foto: Profimedia

Novac

Prema feng shui verovanju, metalni sitan novac, kao i novčanice od papira mogu da upiju energiju osobe koja ih je poslednji put držala u rukama. Smatra se da ukoliko pronađete novčić na ulici da je to sreća, ali zapravo taj novčić je izvor nepoznate energije, koju sigurno ne želite u svom domu.

Ukoliko ipak odlučite da ga uzmete, onda ga potrošite na nešto beznačajno jer lako stečen novac treba lako i potrošiti.

novac, evro
foto: Profimedia

Ogledalo

Za ogledalo se oduvek verovalo da donosi godine nesreće, posebno kada se razbije. Zasigurno je da ovaj predmet emituje određenu energiju, a po feng shui načelima postoje posebne smernice za to gde ogledalo treba pozicionirati u domu, kako ne bi privlačilo lošu energiju.

Ukoliko pronađete ogledalo na ulici, nemojte ga unositi u svoj dom, jer to može narušiti energetsko polje, ako se uzme u obzir to da je pronađeno ogledalo već upilo energiju prethodnog vlasnika.

sveća, ogledalo
foto: Profimedia

Nakit

Smatra se da nakit izuzetno upija energiju vlasnika, posebno kada je od zlata ili srebra. Za početak, to bi mogao da bude porodični nakit koji se prenosio sa generacije na generaciju, upijajući svaki put sve više i više nove energije.

Iako za neke ljude nakit predstavlja amajliju, pa se veruje da donosi sreću, on zapravo može biti izvor negativne energije. Na primer, burme se često bacaju kada dođe do kraha braka, i u slučaju da pronađete tuđi prsten, nikako ga ne uzimajte i ne unosite u svoj dom.

žena, Peškiri, Četkice, Brijač, četkica za zube, nakit
foto: Shutterstock

(Kurir.rs/A.M./Magazin)

Bonus video:

REDAKCIJA 24.09.2021. 3.DEO
56:51

REDAKCIJA 24.09.2021. 3.DEO

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja