SA VAŠIM OČIMA JE SVE OK! HENK DOBIO INSPIRACIJU POSLE ZEMLJOTRESA: Ovaj nameštaj može da se koristi iako izgleda kao iz crtaća!
Foto: Printskrin/Facebook

izuzetno

SA VAŠIM OČIMA JE SVE OK! HENK DOBIO INSPIRACIJU POSLE ZEMLJOTRESA: Ovaj nameštaj može da se koristi iako izgleda kao iz crtaća!

Zanimljivosti -

Henk sa svojih skoro pa 70 godina pravi drveni nameštaj kakav još niste videli. Njegov nameštaj izgleda baš kao da je izašao iz nekog crtanog ili filma punog fantazija i magije.

Henk se od malena isticao iz mase, a oduvek je voleo da izrađuje poseban i jedinstven namještaj - onaj kog će retki videti i voleti.

Na prvi pogled biste mogli pomisliti kako njegov nameštaj nema smisla i kako nije funkcionalan za korišćenje već je više dekorativni, ali varate se. Njegov nameštaj je itekako funkcionalan.

Kako kaže Henk, njega niko nije zapravo naučio kako da svoje ideje pretvori u prekrasna i unikatna umetnička djela. On sam sebe smatra svojim učiteljem, a sve ideje proizašle su iz njegovih misli.

Inspiracija je, kaže, došla ponajviše nakon potresa koji se dogodio u gradu Krajstčrču na Novom Zelandu.

Kako bi stvorio jedan od ovih čudnovatih komada namještaja, Henk ulaže oko 80 do 100 sati rada, a sve se radi ručno.

- Pitala sam tatu ima li planova za nameštaj, a on je otišao u svoju radionicu i vratio se s crtežom na listu papira - rekla je njegova ćerka. Ako je jedna stvar jasna, to je da ovaj umetnik ima čarobne ruke. Sve što mu treba je malo drva i da pusti mašti na volju kako bi stvorio pravo remek delo.

Mnogi se fiksiraju na stvaranje "lepog" namještaja za dom, a Hank se usredotočuje na to da predmet ima nešto posebno, nešto što se ne može naći u svakoj drugoj trgovini.

- Izrađujem namještaj na drugačiji način koji nije uobičajen. Moje je djelo umjetnost, humor, ali i nešto potpuno upotrebljivo - rekao je.

Što se tiče Hankovih planova za budućnost, rekao je da želi uživati ​​u životu sa suprugom, porodicom i prijateljima. Ne razmišlja o otvaranju trgovine, jer radije pojednostavljuje stvari: to su samo on, drvo i njegova garaža.

(Kurir.rs/A.M.)

Bonus video:

04:54

ŠURDA AKTUELAN I 40 GODINA NAKON PRVOG PRIKAZIVANJA! Nada Blam OTKRILA VELIKU NEPRIJATNOST sa snimanja: POBESNELA SAM!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track