ŠTIKLE, ULOŠCI I NAJLONKE SU PRVOBITNO NAPRAVLJENE ZA MUŠKARCE: Evo koji su još ženski proizvodi nekada bili namenjeni JAČEM POLU!
Foto: Profimedia

da li ste znali?

ŠTIKLE, ULOŠCI I NAJLONKE SU PRVOBITNO NAPRAVLJENE ZA MUŠKARCE: Evo koji su još ženski proizvodi nekada bili namenjeni JAČEM POLU!

Zanimljivosti -

Možda zvuči neobično, ali neke ženske stvari su u inicajlno napravljene za muškarce. Na primer, potpetice su u prošlosti bile simbol muškosti, a što su bile više, to je muškarac bio važniji.

Evo koji su još ženski proizvodi najpre bili namenjeni muškarcima:

1. Ulošci za jednokratnu upotrebu

Jednokratne uloške stvorio je Bendžamin Franklin. Glavna svrha bila im je da spreče krvarenje kod ranjenih vojnika, a kasnije su medicinske sestre počele da ih koristite kao menstrualne uloške, jer su brzo upijali i bili su jednostavni za upotrebu.

0402185409, ulošci, menstruacija
foto: Profimedia

2. Štikle

Visoke potpetice su na početku bile rezervisane za one visokog staleža i nisu se nimalo smatrale erotičnom. Zapravo se smatrala simbolom muškosti, jer su potpetice u prošlosti nosili samo muškarci. Što su bili viši, to su si bili važniji. Sama pomisao na nošenje visokih peta ili platforma proizašla je već u staroj Grčkoj, gde su visoke potpetice nosili glumci, tačnije muškarci.

3. Joga

Veruje se da su jogu osmislili Brahmini, muškarci koji su deo indijskog kastinskog sastava. Bili su poznati kao "muškarci od učenja". Zatim su jogu doneli na zapad i polako je postala popularna među ženama.

4. Kratke majice

"Crop top" ili kratke majice vrlo su popularane među ženama u današnje vreme. Uprkos tome, "crop top" su izvorno stvorili muškarci, za muškarce, pre nego što su žene počele da ih nose. Naime, bodibilderi bi isekli donji deo majice kako bi trenirali, jer nisu mogli da treniraju bez majice.

Joga
foto: Profimedia

5. Tange

Donji veš koje ubrzava puls današnjih muškaraca prvi su nosili upravo pripadnici jačeg pola. Najstarije u potpunosti sačuvane gaćice ovog tipa čuvaju se u Britanskom muzeju. Izrađene od papirusa pre tri i po hiljada godina, potiču iz drevnog Egipta, a o njihovoj popularnosti među tamošnjom elitom svedoči podatak da je u grobnici faraona Tutankamona pronađeno više od stotinu komada. Nosile su se, međutim, i u daljoj prošlosti: kožne gaćice koje veći deo zadnjice ostavljaju vidljivim pre sedamdeset pet hiljada godina su na sebe navlačili pripadnici ratničkih plemena subsaharske Afrike, kako bi zaštitili genitalije za vreme borbe. Kao takve, predstavljaju najstariju odeću poznatu čoveku

6. Torbica

Prvotna namena torbice bila je da posluži kao mala vrećica za novac. Takve su torbice bile popularne među muškarcima zbog svoje funkcionalnosti. Međutim, kako je vreme odmicalo, žene su počele da nose ove torbice sve više i to je postalo modni komad.

7. Najlonke, čarape...

Prvobitno su ih nosili muškarci dok su jahali, prenosi "Bright Side".

Najlonke
foto: Printskrin

Kurir.rs/A.A.

Bonus video:

00:08

KURIR JE POZVONIO I ĐOGANIJEVU SAČEKAO POKLON KOM SE NIJE NADALA: Luna podelila sa svima oduševljenje, u sve je umešan Marko!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track