NEDOSTAJE VAM ENERGIJA KROZ DAN? Evo kako da je POJAČATE, dovoljne su ove 4 lagane stvari!
Foto: Profimedia

SAVET

NEDOSTAJE VAM ENERGIJA KROZ DAN? Evo kako da je POJAČATE, dovoljne su ove 4 lagane stvari!

Zanimljivosti -

Postoji zdravo rešenje za nedostatak energije koji vas prati iz dana u dan.

Iako možda želite da otklonite umor u trenu, zdravije je poraditi na nekim svakodnevnim navikama koje će, naravno uz dovoljnu količinu sna, pomoći da izdržite sve obaveze tokom radne nedelje bez prebrzog umaranja.

dom, stan, prostor
foto: Profimedia

1. Popodnevni odmor

Kratko spavanje u popodnevnim satima, nakon posla ili predavanja, pokazalo se mnogo puta kao izvrsno za punjenje baterija, a stručnjaci kažu da je najbolje odspavati tačno 26 minuta. Zamračite lagano prostoriju, stavite alarm i opustite se.

2. Odlična su i eterična ulja

Tokom popodnevnog odmora možete uključiti i difuzor ili aroma lampu s eteričnim uljima poput limuna ili mente. Verovali ili ne, aromaterapija odlično utiče na telo, um i duh. Udisanje mirisa limuna može pomoći kod depresije i iscrpljenosti, a menta popravlja koncentraciju. Osim u aroma lampi i difuzoru, ova ulja možete dodati u šampon ili regenerator i njima oprati kosu te malo masirati teme.

Etericno Ulje
foto: Profimedia

3. Vežbajte, po mogućnosti na vazduhu

Vežbanje spušta nivo stresa. Odlično utiče na emocije jer se otpušta serotonin, a samim tim se smanjuje ljutnja i napetost. Osim navedenog, dobra strana je i dobijanje vitamina D iz sunca što podiže razinu endorfina. Ako baš nikako ne možete da vežbate na otvorenom, idite u teretanu, i dalje ćete napraviti odličnu stvar za zdravlje.

4. Jedite puno proteina i pijte puno vode

Proteini vas duže drže sitima, a u kombinaciji s 8 čaša vode na dan pomoći će vam da budete puni energije kroz dan. Inače, dehidratacija je jedan od čestih razloga umora - ljudi nisu ni svesni da su dehidrirali, a simptomi se javljaju u obliku nedostataka koncentracije, lošeg raspoloženja, pamćenja, glavobolje i mučnine.

voda
foto: Shutterstock

Kurir.rs/Brihgtside

Bonus video:

10:02

Milica Pavlović se odrekla nastupa kako bi sa njom provela vreme

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track