Najnovije vesti

ZARAĐUJE BRDO LOVE, A NE RADI NIŠTA: Živi kao bubreg u loju zbog genijalne ideje, svi mu zavide! (FOTO)
Foto: Printscreen/Twitter

to je san mnogih

ZARAĐUJE BRDO LOVE, A NE RADI NIŠTA: Živi kao bubreg u loju zbog genijalne ideje, svi mu zavide! (FOTO)

Zanimljivosti

Šodži Morimoto iz Japana je zaradio dosta novca, a nema ni dan radnog staža. Originalna ideja mu je pomogla da živi lagodno, a da uloži minimum napora.

Naime, ovaj 37-godišnjak zarađuje velike svote ne radeći ništa! Šodži Morimoto poslednje dve godine radi kao osoba koja može da "jede, pije i daje jednostavne odgovore, ali ništa više od toga".

Zvuči kao nešto što baš nikome ne treba, ali u praksi on ima posla preko glave.

Primera radi, on uskače u ekipe gejmera kada im nedostaje jedan igrač, pravi društvo osobama koje predaju papire za razvod ili pozdravlja one koji su se preselili u novi dom.

"Pratim svoje mušterije gde god oni to žele. Odgovaram na njihova pitanja, slušam ih, klimam glavom kada treba. Bilo mi je neprijatno u početku, ali navikao sam se vremenom", ispričao je Morimoto za strane medije, a prenose Zanimljivosti dana.

Kaže da je u početku svoje usluge delio besplatno, ali da je polako to preraslo u unosan biznis - danas jedan angažman naplaćuje oko 80 evra.

Osim što je pratio nekoga u vožnji helikopterom u Diznilendu, Šodži je slušao varalicu kako priznaje svoje preljube Takođe je otišao u bolnicu kako bi proveo neko vreme s klijentom koji je pokušao samoubistvo.

Šoji je ispričao kako ga je jedna 36-godišnjakinja angažovala najmanje 10 puta, a pravio joj je društvo kad je išla na sastanke ili u seks šop.

"Slušao me je bez osuđivanja i bez problema sa mnom išao u seks šop. Osećala sam se kao da imam podršku dok je uz mene, a pritom mi nije nametao svoje mišljenje", otkrila je ova klijentkinja.

(Kurir.rs/A.M./Zanimljivosti dana)

Bonus video:

Potresna ispovest novinarke Suzane Trajković
19:25

Potresna ispovest novinarke Suzane Trajković

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja