SRBIN PODIGAO BURU NA MREŽAMA ZBOG ŽENA: Nekad na ringlama supa i meso, pita, a sad strahota! Ona mu odgovorila, sve se PUŠILO!
Ilustracija, Foto: Profimedia

ima i anketa

SRBIN PODIGAO BURU NA MREŽAMA ZBOG ŽENA: Nekad na ringlama supa i meso, pita, a sad strahota! Ona mu odgovorila, sve se PUŠILO!

Zanimljivosti -

Tviter je mesto gde ljudi obožavaju da se prave pametni čak i oko stvari koje ih se naizgled ne tiču.

Važno je imati mišljenje, uvek i po svaku cenu. Ovog puta srpski Tviter je iznedrio još jedan biser - muškarac je puisao o ženama na veoma "zanimljiv" način.

komentar, žene
foto: Printscreen/Tviter

E sad, nekada žene nisu imale pravo glasa, nisu se školovale, nisu radile i bile su građani drugog reda pogodne samo za besomučno rađanje dece i kuvanje dugih ručkova i skapavanja pored šporeta, a one još manje srećne su domaćinu prale noge, a poslednjih meseci pisali smo i o nekim veoma jezivim i uznemirućim običajima vezanim za žene u Srbiji.

To je bilo nekad, a sada važe druga pravila, svi radimo, svi privređujemo i svi smo savršeno sposobni da spremimo hranu ili operemo veš (koliko je teško ubaciti stvari u mašinu, ispritiskati nekoliko dugmića i eto, gotovo). Ipak, žene su uspele da se izbore za neka prava. Ili nisu, zapravo?

Naravno, gorepomenuti tvit je "eksplodirao" na mrežama, komentari su zaista bili razni.

- Žena nekad: Na jednoj ringli se kuva supa, na drugoj se prži meso, a iz rerne miriše pita sa jabukama. Sve miriše, pršti, uz osmeh grdi da se sve pojede. Žena sad: Podgreva gotovu lazanju iz Lidla, uključuje turbo na aspiratoru i doživljava nervne slomove jer prsnulo malo - piše on.

- Niste dobro pročitali. Žena je biće kao i vi, i kao i vi ima pravo na ispunjen život, na zaradu, i može do svog ručka da dođe na različite načine. Može da ga skuva, može da ga plati. I vi isto možete da skuvate, a možete i da platite - odgovara jedna Tviterašica.

Drugi Tviteraš je imao zanimljiv predlog kako to rešiti - umesto jedne, dovesti drugu ženu.

- Muškarac nekad: ide na posao, oblači se normalno, ne u utegnute pantalone koje zippuju pišu, snažan, odvažan, čuva, štiti, brani, snabdeva, štiti ženu koja sve radi oko kuće, jer ne ide na posao. Danas: jede go*na na tviteru, nesposoban i jaje sebi da obari. Za sve pita ženu - kaže jedna korisnica

- Ne zna da zameni slavinu, sijalicu, zove majstora za apsolutno sve. Ne ide na fudbal sa ekipom, igra igrice. Vodi više računa o frizuri nego devojka, ima sređen instagram i samo profi fotke… - nadovezuju se dalje.

komentar, Tviter
foto: Printscreen/Tviter

Komentara je bilo raznih, ali neki stav koji je preovladavao je da su generalizacije loše i da žene nisu samo "kuvarice i služavke".

Međutim, možda najbolji tvit koji je "pobedio" i koji najbolje oslikava celu npriču i one koji imaju takvo mišljenje.

Šta vi mislite?

(Kurir.rs/A.Miletić)

Bonus video:

00:58

GLUMAC ISPRIČAO VIC: Andrija Milošević nije oduševio trudnu devojku

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track