LJUBITELJI LEPOTE I IGRE, STRPITE SE JOŠ MALO: Čuveni brazilski karneval održaće se nešto kasnije i to sve zbog ove stvari
Foto: Shutterstock

Odložen

LJUBITELJI LEPOTE I IGRE, STRPITE SE JOŠ MALO: Čuveni brazilski karneval održaće se nešto kasnije i to sve zbog ove stvari

Zanimljivosti -

Karnevalske svečanosti u Rio de Žaneiru neće biti održane poslednjeg vikenda u februaru, kako je to uobičajeno, jer broj slučajeva koronavirusa u Brazilu raste.

Najveća zabava na planeti, kojoj dnevno prisustvuje bar dva miliona ljudi, uvek se organizuje pre posta, ali ove godine ju je omikron odložio za april.

Rio, Karneval
foto: EPA

Prvi karneval u Riju održan je davne 1723. godine. Od tada se s muzikom i plesom nije stalo, a energija koju emituje ovaj čudesni grad osvojila je ceo svet.

Pulsirajuća muzika sambe zaista je neponovljiva. A kad uz njene zvuke zaigraju bronzana tela ondašnjih lepotica, uzbuđenje raste, aplauzi na uličnim žurkama ne staju... Sve se topi od miline!

Ne brinite, ovaj nesvakidašnji grad će ponovo zablistati osmehom i neiscrpnom energijom lokalnog stanovništva. Od plaža Kopakabana i Ipanema pa do kraja ovog skoro 14-milionskog rodnog mesta uživanja i nikad ugasle nade sve će biti puno.

To je spektakl koji se ne sme propustiti! Ako već ne odete preko Atlantika, pogledajte na televiziji ili internetu ovu žurku. Lepotice vas čekaju!

UŽIVANCIJA U SVAKOM POGLEDU

A ako uspete da skoknete do Brazila, uživaćete i zbog drugih stvari. Tokom karnevala gosti iz celog sveta pridružuju se domaćinima na zabavama na kojima se služe brazilski specijaliteti. Roštilj je perfektan, kao i kuglice hleba sa sirom, a za pastele (pržena peciva) ili empadas - pite punjene mesom, sirom ili škampima nema ko ne kaže da su fantastični.

Hrana koja se najviše služi na ovoj spektakularnoj proslavi uključuje i kukuruz, džambalaju i slatke poslastice - krofne i kraljevske kolače.

Kurir.rs/Lena/B.M.

Bonus video:

00:04

Tanja Savić pokazala bujne grudi

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track