OVO SU RAZLOZI ZBOG KOJIH NE MOŽETE DA UŠTEDITE NI DINAR: Izbegnite sledeće greške, i imaćete PARA u svakom trenutku
Foto: Profimedia

DA NOVČANIK UVEK bude PUN

OVO SU RAZLOZI ZBOG KOJIH NE MOŽETE DA UŠTEDITE NI DINAR: Izbegnite sledeće greške, i imaćete PARA u svakom trenutku

Zanimljivosti -

Možda biste voleli da uštedite nešto novca, ali nikako ne uspevate i ne možete shvatiti u čemu grešite. Kako to da, iako ste se trudili da manje trošite, i dalje nemate nešto ušteđevine na kraju meseca?

Verovatno i dalje trošite previše, najviše na neke nepotrebne stvari. Stručnjaci iz "NetVoucherCodes.co.uk" otkrili su nekoliko navika koje mnogi imaju, a štetne su ako želite da odvajate novac na stranu.

prazan novčanik, novčanik
foto: Profimedia

Uvek kupujete ono što je jeftinije

Jeftinije nije rešenje zato što stvari vrlo niskog kvaliteta morate češće menjati i na kraju potrošite mnogo više nego što biste inače potrošili da odjednom uložite malo više novca. Kvalitetnije stvari uštedeće vam novac na duže staze, prenosi "Metro".

Idete u nabavku kad ste gladni

Ovo je jako loša navika jer ćete u tom trenutku kupiti mnogo više namirnica - čak nekih nepotrebnih, i na taj način potrošiti više novca. Obavezno napravite popis namirnica prema obrocima koje ćete spremati, i idite u nabavku siti.

lova, novac, dinari
foto: Shutterstock

Ne plaćate račune na vreme

Uvek platite račune onda kada stignu. Nemojte to ostavljati za kasnije i trošiti pare na neke užitke jer ćete na kraju tako ostati bez novca. Račune kad-tad morate platiti, ali napravite to prvo čim legne plata, a ono što ostane rasporedite na užitak.

Previše jedete napolju

Odlasci u pekaru možda jesu jeftini na prvu loptu, ali kada saberete sve račune iz jedne nedelje možete videti da vam na peciva, grickalice i kafe odlazi nekoliko hiljada dinara. Naravno, možete to nekada priuštiti, ali probajte da obroke ponesete od kuće.

(Kurir.rs/24sata.hr)

Bonus video:

03:16

Kako da povratitte novac ako vam vodootporna obuća propusti: Stručnjak otkrila cake kako nas trgovci varaju

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track