TVRDE DA JE HEROJ, A OVO SU NJEGOVE MRAČNE TAJNE: Terao je ljude da nose odeću napravljenu od kože njihovih drugova koje je ubio!
Foto: Profimedia

STRAVA I UŽAS

TVRDE DA JE HEROJ, A OVO SU NJEGOVE MRAČNE TAJNE: Terao je ljude da nose odeću napravljenu od kože njihovih drugova koje je ubio!

Zanimljivosti -

Kristofer Kolumbo, Italijan koji je pod okrljem španske zastave i uz odobrenje tadašnjeg španskog kraljevskog para Izabele i Ferdinanda, 1492. godine je otkrio je Ameriku.

Njegovo otkriće i danas se smatra jednim od najbitnijih otkrića svih vremena, ali malo ko zna da je taj put sa sobom nosio veliki broj mračnih tajni. Naime, Kolumbov put na Ameriku nije bio bez posledica, a te posledice najgore su se odrazile na Indijanska plemena na koje je istraživač naišao.

U to doba, Kolumbo je na putu sreo mnoga plemena, te je njihove pripadnike brutalno ubijao i podvrgavao ih ekstremnom nasilju. Ti narodni nisu dugo trpeli njegovu torturu, pre nego što su rešili da se pobune, ali su zbog toga bili izloženi još oštrijim kaznama. Kristofer je ubijao pobuljenike, a zatim je njihove sunarodnike i prijatelje terao da nose odeću napravljenu od njihove kože.

Istoričari su to otkrili dosta kasnije kada su našli neka Kolumbova dokumenta, a kada je javnost saznala za to usledio je veliki bojkot ovog istraživača. Od 1991. godine desetine gradova i nekoliko država Amerike rešile su da ukinu Kolumbo dan i umesto njega uveli su Dan domorodačkih naroda, koji slavi istoriju i doprinos američkih domorodaca.

(Kurir.rs/Blic)

Bonus video:

11:29

Amazon usred Beograda

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track