ŽELITE DEČAKA ILI DEVOJČICU? Ovo su NAJBIZARNIJE TEORIJE pomoću kojih budući roditelji veruju da mogu uticati NA POL DETETA
Foto: Profimedia

MITOVI

ŽELITE DEČAKA ILI DEVOJČICU? Ovo su NAJBIZARNIJE TEORIJE pomoću kojih budući roditelji veruju da mogu uticati NA POL DETETA

Zanimljivosti -

Začeće deteta je poseban događaj u životu svakog para i ono najvažnije što svaki budući roditelj želi je da dete bude živo i zdravo.

Međutim, u nekim kulturama se veruje da postoje načini na koje se može uticati na pol deteta. Odnosno, postoje mitovi prema kojima roditelji mogu svojim ponašanjem, pre, prilikom ili posle začeća uticati na to.

U nastavku donosimo neke od najpopularnijih.

Više kalorija

Žene koje jedu žitarice za doručak i tokom dana unose više kalorija, imaju veće šanse da začnu dečaka nego žene koje ne doručkuju i unose manje kalorija.

Ovsena kaša, Doručak
foto: Profimedia

Meso vs. voće

Ako želite dečaka, navodno, bi trebalo da jedete avokado, brokoli, šargarepu, tikvice, grejp, kivi, med, krastavce, beli luk... Da začnete devojčicu, trebalo bi da konzumirate meso, piletinu, jaja, žitarice, plodove mora, kikiriki, čokoladu, kafu...

Misionarski položaj

Važna je dubina penetracije i udaljenost semena od jajašca. Misionarski položaj navodno donosi devojčice, a za začeće dečaka sigurnija je poza otpozadi.

0280510074, trudnica
foto: Profimedia

Sever za dečaka

Iako nema posebnog objašnjena, postoji teorija koja kaže da je dečak zagarantovan ako je ženina glava tokom seksualnog odnosa okrenuta ka severu.

Parni/neparni dani

Iako žene nemaju ovulaciju u isto vreme, narodna verovanja kažu da seksualnim odnosom parnim danima povećavate šansu za devojčicu, dok je odnos neparnim danima više stvoren za začeće dečaka.

(Kurir.rs/Klix.ba)

01:04

ADVOKAT ZORANA MARJANOVIĆA: Opis dokaza, DNK druge osobe, i osporavanje veštačenja

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track