TRAŽIO SINA 24 GODINE: Potrošio sav novac, PROSIO, spavao ispod mostova, onda ga je našao i ceo svet je PLAKAO sa njima! (VIDEO)
Foto: Printscreen YT/ 青蜂侠

OTAC ZA PRIMER

TRAŽIO SINA 24 GODINE: Potrošio sav novac, PROSIO, spavao ispod mostova, onda ga je našao i ceo svet je PLAKAO sa njima! (VIDEO)

Zanimljivosti -

Kinez Guo Gangtang je pre 25 godina doživeo je pravu tragediju kada su mu kidnapovali dete.

Naime, njemu 1997. godine kidnapovali dvogodišnjeg sina, a u pitanju su bili trgovci ljudima. Dečak je otet u istočnoj pokrajini Šandong, a Guo je učinio sve, kako bi vratio svog sina.

South China Morning Post, Guo Gangtang
foto: Printscreen/Youtube/South China Morning Post

Putovao je po Kini motociklom, na koji je bila pričvršćena zastava s poslednjom fotografijom sina, a u torbi je imao letke koje je kačio svuda. Tražio ga je vozeći motocikl u više od 20 provincija širom Kine.

Lepio je plakate sa fotografijama svog sina i potrošio svu ušteđevinu. Spavao je ispod mostova i prosio kada je ostao bez novca.

Kina, otac, sin, pronašao sina, otmica, Guo Gangtang
foto: Printscreen YT/ 青蜂侠

Tražeći sina postao je istaknuti član kineske organizacije za traženje nestale dece i do sada je pomogao u rešavanju sedam slučajeva.

Onda se 2021. godine dogodilo čudo. Policija je u junu 2021. u središnjoj provinciji Henan pronašla osobu koja odgovara opisu i nakon proverenog DNK testa utvrđeno je da se radi upravo o Guovom sinu, koji je tada imao 26 godina i postao je učitelj, a nedavno je spojen sa svojom porodicom. Njihov susret rastužio je ceo svet, pisao je BBC.

South China Morning Post, Guo Gangtang
foto: Printscreen/Youtube/South China Morning Post

- Pronašao sam svoga sina i sada želim da se što pre vratimo normalnom životu - rekao je na TikToku.

- Dušo moja, vratio si se - rekla je majka, koja je potom briznula u plač, prenosila je državna televizija CCTV.

- Sada kada je naš sin pronađen, od sada može biti samo srećan - naveo je otac momka koji otet kao beba i koji je tada imao 26 godina.

Guo Gangtang
foto: Jutjub

Otmica njegovog sina poslužila je kao motiv za film iz 2015. godine u kojem glavnu ulogu tumačila zvezda Hongkonga Endi Lau.

Dok se spremao za ulogu, on je upoznao Gua Gantanga i znao je koliko mu je značilo da pronađe sina i da nije odustajao. Sada je neizmerno srećan zbog čoveka po čijem životu je napravljen film.

- Želim da kažem gospodinu Guu da se divim njegovoj upornosti - rekao je Lau tada.

Guo Gangtang
foto: Jutjub

Inače, dvoje osumnjičenih za otmicu su kasnije pronađeni i uhapšeni. Žena, koja je sa osumnjičenim muškarcem u vreme otmice bila u vezi, videla je dečaka dok se sam igrao ispred porodične kuće i odvela ga na autobusku stanicu. Tu ju je čekao njen tadašnji partner.

Guo Gangtang
foto: Jutjub

Otmice dece su veliki problem u Kini, gde godišnje bude oteto nekoliko hiljada mališana.

(Kurir.rs)

Bonus video:

01:09

Proleće u Kini

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track