OVE 3 STVARI NIKADA NE POZAJMLJUJTE DRUGIMA DA VAS NE POTERA MALER: Veruje se da ako napuste kuću, sa njima idu i SREĆA i NOVAC
Foto: Shutterstock

zašto rizikovati

OVE 3 STVARI NIKADA NE POZAJMLJUJTE DRUGIMA DA VAS NE POTERA MALER: Veruje se da ako napuste kuću, sa njima idu i SREĆA i NOVAC

Zanimljivosti -

Feng šui je kineska tehnika uređenja prostora i podrazumeva pravila koja obezbeđuju da pozitivna či energija slobodno teče kroz dom.

Važno je da pratite određena pravila i upustva, a najvažnije je da kuća bude uredna, bez previše stvari i da prostor bude otvoren i prijatan za boravak.

feng šui, kuća, stan, knjiga, devojka, naočare
foto: Profimedia

Feng šui majstori smatraju da predmeti mogu da utiču na energiju prostora i ljudi koji u njemu borave.

Takođe, veruje se da se predmetima mogu preneti i izvesna osećanja ili energetske vibracije, ili privući svađe i nesreće u kuću. Zato treba biti oprezan sa pozajmljivanjem i poklanjanjem stvari iz kuće, kao i ličnih predmeta.

Pozajmljivanje novčanika kao i tašne smatra se veoma nepovoljnim u feng šuiju. Ovo se povezuje sa odlivanjem novca i neočekivanim troškovima. Ukoliko imate luksuzne delove garderobe, to se odnosi i na njih.

Feng šui
foto: Shutterstock

Ma koliko da je uobičajeno da neke prijateljice pozajmljuju jedne drugima odeću, u feng šuiju se to ne praktikuje. Savetuje se da redovno pregledate i sređujete svoju odeću kao i da izbacujete ono što ne nosite i u čemu se ne osećate više lepo.

Međutim, takve komade ne treba pozajmljivati, već nameniti od srca osobi kojoj ćete ih pokloniti. Mada se podrazumeva da ćete odeću oprati, ispeglati i zašiti, ako je to potrebno, i onaj koji poklon prima treba da je opere.

Savetuje se da je potopi u hladnu vodu u kojoj je rastopljena šaka soli, drži u njoj oko pola sata, a zatim ispere.

odeća, garderoba, butik, kupovina odeće, isprobavanje odeće
foto: Shutterstock

Isto treba da uradite i ako kupujete neku odeću u prodavnicama sa polovnom garderobom – "second-hand" radnjama.

Nije dobro pozajmljivati drugima svoje papuče, veruje se da to može da donese muke na poslu, zastoj u profesionalnom napredovanju.

Ako ne volite da gosti hodaju po kući u cipelama, nabavite nekoliko pari najtanjih papuča, nalik onim hotelskim, koje biste mogli da im ponudite čim stignu.

sat
foto: Shutterstock

Na kraju, feng šui kaže da nikom ne treba pozajmljivati sat. Kad ga vratite na svoju ruku, s njim ćete dovući i svu lošu energiju koja možda muči osobu, naročito ako je ona u nekoj lošoj fazi.

(Kurir.rs)

Bonus video:

00:15

OVDE SE KIRJOS OPORAVLJA POSLE PORAZA OD NOVAKA: Kuća na Bahamima je RAJ na zemlji! Verenica OTKRILA sve! VIDEO

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track