SPEKTAKL! OVO JE VIDEO KOJI JE ZAPALIO MREŽE: Pogledajte nestvarne scene naše zemlje - SVAKOM SRBINU PRORADIĆE PONOS
Foto: Instagram/natgeomagazinesrbija

SPEKTAKULARNO

SPEKTAKL! OVO JE VIDEO KOJI JE ZAPALIO MREŽE: Pogledajte nestvarne scene naše zemlje - SVAKOM SRBINU PRORADIĆE PONOS

Zanimljivosti -

U nedelju, 18. septembra u 22 časa počinje nova sezona National Geographic serijala "Evropa odozgo", a prva epizoda biće posvećena Srbiji.

National Geographic ponovo “uzleće” u nebo kako bi sa gledaocima podelio spektakularnu panoramu “Evrope odozgo”.

National Geographic, Srbija, Evropa odozgo Srbija
foto: Promo

Četvrta sezona dokumentarnog serijala emituje se ekskluzivno na kanalu National Geographic od nedelje, 18. septembra u 22.00 časa, a novi ciklus počinje epizodom posvećenoj Srbiji. Ceo svet saznaće nešto više o njenoj bogatoj kulturi, prirodnim lepotama koje oduzimaju dah i savremenim inženjerskim dostignućima.

Zahvaljujući najsavremenijoj tehnologiji naša zemlja biće prikazana kao nikada do sada uz neverovatne snimke iz vazduha, ali i kroz priče ljudi.

“Uzbuđeni smo što će ceo svet imati priliku da vidi Srbiju na jedan drugačiji način, kroz oko kamere National Geographica. Od srednjovekovnih spomenika, preko specifičnih fenomena, poput plivanja za Časni krst, do savremenog inženjerstva, sve ćemo imati priliku da vidimo odozgo”, kaže Milana Petrović, urednica časopisa National Geographic i portala Nationalgeographic.rs na srpskom jeziku.

Let nad Srbijom kreće sa severa, od remek-dela secesije, magične Subotice, gde će neke od najimpresivnijih gradskih građevina biti predstavljene odozgo.

National Geographic, Srbija, Evropa odozgo Srbija
foto: Promo

Ono o čemu će ovog septembra pričati ceo svet biće i neverovatni spomenici Srbije iz epohe tokom koje je u graditeljstvu ove zemlje vladao socrealizam. Velike betonske skulpture koje nude jedinstven uvid u istoriju naše zemlje. Dronovi će voditi gledaoce sve do Zlatibora i spomen kompleksa “Kadinjača”, čija arhitektura vodi u neku drugu dimenziju.

Još jedna važna stanica na ovom uzbudljivom putovanju je i tvrđava “Golubac”, smeštena na takozvanoj “Gvozdenoj kapiji” Dunava, zahvaljujući čemu je ovo utvrđenje imalo važan strateško geopolitički značaj. Prvi put ova tvrđava biće prikazana iz vazduha, a kamere će otkriti njene iznenađujuće tajne.

National Geographic, Srbija, Evropa odozgo Srbija
foto: Promo

Iz bogate prošlosti prelazi se u sadašnjost – ili u budućnost? Biće prikazana i izgradnja “Kule” visoke 168 metara – nebodera, koji se nalazi u srcu Beograda, na obali reke Save, u novom modernom epicentru srpske prestonice poznatom kao “Beograd na vodi”.

Lepote Srbije nisu potpune bez slika srpskog sela. Ovog puta one su prikazane odozgo. Donja Lokošnica poznata je kao “svetska prestonica paprike”, a kamere “Evrope odozgo“ otkriće kako ovo selo postaje purpurno dok se sa skoro svih kuća tokom leta crvene nizovi sušenih paprika.

National Geographic, Srbija, Evropa odozgo Srbija
foto: Promo

Kamere su letele i iznad Specijalnog rezervata prirode Zasavica, u kom nesmetano živi više od 200 magaraca spasenih iz svih delova Balkana. Od mleka magarica iz rezervata Zasavica dobija se najskuplji sir na svetu čija cena može da dostigne i 1.000 evra za kilogram.

Nova šestodelna sezona serije “Evropa odozgo” nudi spektakularan pogled i na najznačajnije kulturne i geografske znamenitosti Bugarske, Rumunije, Škotske, Danske i Belgije.

(Kurir.rs)

Bonus video:

04:08

U INĐIJI SE PRAVI SRPSKA KAPADOKIJA! Srbija može da se pohvali najvećom turističkom organizacijom u čitavom regionu

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track