MAJKA GA OSTAVILA U KONTEJNERU, A ON POSTAO MILIONER: Tragičnu sudbinu iskoristio na pravi način, pa dokazao da ima OGROMNO SRCE!
Foto: Printscreen

sada pomaže onima kojima je pomoć potrebna!

MAJKA GA OSTAVILA U KONTEJNERU, A ON POSTAO MILIONER: Tragičnu sudbinu iskoristio na pravi način, pa dokazao da ima OGROMNO SRCE!

Zanimljivosti -

Fredi Figers, koji trenutno radi kao izvršni direktor kompanije vredne 62 miliona dolara koju je osnovao dok je još bio mladić, a u njegovom posedu se nalazi i ćetiri patenta.

Fredi Figers
foto: Printscreen

Ipak, ono šo je posebno kod ovog momka je to što nije došao iz bogate porodice, naime rođen je u Kunsiju (Florida) i majka ga je ostavila u kontejneru ubrzo nakon rođenja. Nejtan i Beti Figers usvojili su ga kada je imao samo dva dana, piše Bored Panda.

Sada osnivač i izvršni direktor kompanije, Figers je od detinjstva uključen u tehnologiju. Kada je imao 9 godina, dobio je prvi računar koji je sam popravio. Sa 12 godina već je radio kao kompjuterski tehničar, a tri godine kasnije osnovao je kompjutersku firmu.

Kada je njegovom usvojitelju dijagnostifikovana Alchajmerova bolest, napravio mu je patike sa ugrađenim GPS signalom i mogućnošću dvosmerne komunikacije. Program je prodao kompaniji iz Kanzasa za 2,2 miliona dolara.

Godinu dana kasnije, uložio je novac da pokrene danas najveću telekomunikacionu kompaniju u vlasništvu Afroamerikanca.

Figers je sa 24 godine već kreirao i dizajnirao 80 programa, a pored neverovatnog uma i radne etike, ima i zlatno srce , te sponzoriše programe za mlade, stipendira školarce i studente, plaća račune penzionerima.

(Kurir.rs/Bored Panda)

Bonus video:

12:59

POTRESNO! Majka Čede Jovanovića preživela Jasenovac: Poznati političar prvi put progovorio o porodici IZNEO NEPOZNATE DETALJE

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track