POŠIRANA JAJA ZA MIŠELINOVU ZVEZDICU: Kuvar pokazao odličan trik, treba vam svega dva minuta
Foto: Printscreen TikTok

OBAVEZNO PROBAJTE

POŠIRANA JAJA ZA MIŠELINOVU ZVEZDICU: Kuvar pokazao odličan trik, treba vam svega dva minuta

Žena -

Pol Foster, britanski šef i dobitnik poznate Mišelinove zvezdice, najvećeg i najvrednijeg priznanja u kulinarskom svetu, otkrio je na društvenoj mreži TikTok svoju tajnu savršeno pripremljenog jajeta.

On je sa svojim pratiocima podelio detaljne korake kako da dobijete perfektno poširano jaje.

poširana jaja, recept
foto: Printscreen/Tik Tok

Mnogi kada poširaju jaje koriste sirće, a Foster kaže da to nikako ne treba da radite. Sve što vam je potrebno jeste šerpa za kuvanje, sveže jaje, prstohvat soli, cediljka i malo umeća.

Prvo što treba da uradite jeste da izlupate jaje u cediljku, zatim u ključalu vodu dodajte so i nežno spustite jaje. Foster je preporučio da ga kuvate oko dva minuta, a u zavisnosti od toga da li volite više ili manje rovito, možete to vreme da povećate ili smanjite. Svakako s vremena na vreme bacite pogled da vidite kako izgleda.

Kad istekne predviđeno vreme kuvanja, izvadite jaje iz vode i nikako nemojte odmah da ga stavljate na tanjir, preporučuje Foster. Umesto toga, odložite ga na ubrus kako bi upio svu vodu. Na kraju dodajte malo bibera, a uz jaje možete da dodate i ostale namirnice po želji.

@paulfosterchef Reply to @andrewwilliamson565 exactly the same process as before. Bigger pan more water is key. Hopefully the trolls that don’t think it scales up will now be quite #egg #poachedegg #howtocookproperly ♬ This Is How We Do It - Montell Jordan

Na ovaj način dobićete savršeno poširano jaje, neverovatno mekano, a bez sumnje i preukusno. Zadivite partnera i klince svojim kulinarskim umećem!

(Kurir.rs/Najžena)

Bonus video:

16:58

RADIM OVO!! NA OVOM IMANJU VODA KREĆE NA USTA! Jaja nisu depresivna, meso je domaće, a magarac je strogo zaštićen!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track