UNESITE NEŠTO NOVO U SVAKODNEVNOM ŽIVOTU: Kako probuditi usnulu strast u dugim vezama i braku?
Foto: Shutterstock

UNESITE NEŠTO NOVO U SVAKODNEVNOM ŽIVOTU: Kako probuditi usnulu strast u dugim vezama i braku?

Zabava -

Navika je odličan prijatelj svakom čoveku, ali nekada i problem koji utiče loše na pojedine odnose. Nakon mnogo godina ljubavne veze brojne stvari postaju navika, a sama ljubav prestaje da postoji u onom početnom obliku i vatrenom znaku. I ovo nije ništa strašno. Jednostavno, ljubav prelazi na novi nivo koji podrazumeva mnogo više duhovnog i emotivnog, nego telesnog. Ali, strast mora negde da postoji, pa čak i ako je ne osećate jako dugo, ona je tu, tinja poput iskrice i potrebno je probuditi je. A kako drugačije nego uplivom novog u svim onim svakodnevnim koracima koji su isti i koji su deo navike.

Posao, obaveze, plaćanje računa, spremanje obroka, pomaganje deci oko bilo čega, susreti sa prijateljima, odlazak u market... Ovako deluju uglavnom brakovi, pa često i veze koje broje mnogo godina zajedništva. A onda dođe sedam ili deset dana letovanja, najčešće na istom mestu, pa se ni ta navika ne menja, samo rutina u nekoliko dana. Prva pomoć u buđenju stare strasti mogu biti egzotična putovanja na dalekim destinacijama. Šta kažete na to?

Egzotična putovanja na dalekim destinacijama bude ljubavnu strast

Potpuna promena mesta, jezika, kulture, okruženja u svakodnevne rutine, mora da promeni i vas same, emotivno i u bilo kom drugom smislu. Egzotična putovanja na dalekim destinacijama u vezi koja je jako duga deluje, ili bar ima potencijal da deluje, baš kao odlazak na more u tinejdžerskim godinama. Hormoni se bude, svest se budi, a stari osećaju počinju da se „vide“ onim „starim očima“. Probuđena strast u braku ume da bude daleko bolja i lepša od strasti s početka veze, upravo zbog emotivne i duhovne spojenosti koja postoji nakon toliko vremena.

ljubav, sastanak
foto: Profimedia

Da li su samo egzotična putovanja na dalekim destinacijama potrebna da se strast budi? Naravno da ne, ovo je jedan savršen način da se spoji mnogo lepog i korisnog, ali ima mnogo pristupačnijih načina da se podstakne isto, a evo i nekih ideja.

Masaža nakon napornog dana

Kada uvidite da se strast prilično ugasila, prvo pravilo je da pričate sa partnerom. Spas je uvek u jasnoj komunikaciji, jer tada znate šta da očekujete i dobijate informaciju kako da se izborite za povratak onoga što ste imali. Svaki partner voli da mu se ugodi, ali umesto ukusnog ručka, umesto odlaska u šoping, nakon radnog dana to može da bude i masaža. Jednostavna masaža ramena, leđa, stopala...

masaža, Masiranje
foto: Shutterstock

A može i da se „začini“ neočekivanim sastojkom kao što je lubirkant, koji će doneti malo zbunjenosti, začuđenost u okviru cele te atmosfere. Lubrikant se ne očekuje u masaži, posebno ne nakon dosta godina veze, braka, ali je odličan za masažu zbog aroma i mirisa u sebi, pa ćete se svakako dodatno opustiti. A sve one misli koje nosi sa sobom će sigurno podgrejati strasti ili ih bar malo „potpaliti“.

Osvežite svoju spavaću sobu

Stručnjaci govore da je spavaća soba za bračni par hram. Hram u koji se ne puštaju drugi, koji se ne prepušta deci, upadima drugih ukućana, već služi isključivo intimnosti partnera. Intima je mnogo toga, od najozbiljnijih razgovora do najstrasnijih poljubaca, te je zato spavaća soba mesto za dvoje. Kada i ona postane deo navike, služi samo za spavanje i spremanje za posao, vreme je da se osveži. To može da se uradi tako što ćete posetiti sexy shop, jer ćete u njemu pronaći potrebno. Evo, već lubrikant za masažu, a pored toga brojne zanimljive igrice, koje su na osnovu društvenih napravljene za dvoje, neki zanimljiv donji veš, aromatična ulja, sveće, a ne isključivo stvari koje u većini slučajeva sexy shop podrazumeva.

Boja, Boje, Spavaća Soba

Samo menjanje navike i podrazumevanih stvari, menjanje podrazumevanog i rutine koja predugo traje, a sve to zaista utiče na „gušenje“ strastvenih osećanja, strasti kao neodvojivog dela ljubavi jednog para, učiniće da se desi buđenje koje će doneti ponovno zaljubljivanje, ali u jednom novom viđenju i ruhu.

(Promo)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track