ZBOG OVOGA SU RASKRSTILI TITO I STALJIN! Nadoveza za Kurir TV: Ovom rečenicom lider SSSR okrenuo je Broza PROTIV SEBE (VIDEO)
Foto: Profimedia

KURIR TV

ZBOG OVOGA SU RASKRSTILI TITO I STALJIN! Nadoveza za Kurir TV: Ovom rečenicom lider SSSR okrenuo je Broza PROTIV SEBE (VIDEO)

Zanimljivosti -

Goli otok je bio najveći logor u kojem su ljudi bili zatvoreni jer su optuženi da su pristalice Staljina u vreme njegovog sukoba s Titom. Stravična svedočenja o mučenju, ispiranju mozga ili kako su to komunisti govorili "prevaspitavanju" na Golom otoku i dalje žive.

Prof. dr Branko Nadoveza, naučni savetnik Instituta za noviju istoriju i redovni profesor fakulteta za diplomatiju i bezbednost u Beogradu, gostovao je u jutarnjem programu Kurir televizije gde se dotakao samog sukoba Staljina i Tita.

01:33

OTKRIVEN RAZLOG SUKOBA TITA I STALJINA! Nadoveza za Kurir TV: Ovom rečenicom lider SSSR okrenuo je Broza PROTIV SEBE

- Goli otok se može definisati kao sujeta Josipa Broza Tita jer nije umeo da se nametne kao lider komunističkog pokreta tokom Staljina i posle Staljina. Meni je pokojni Branko Kitanović pričao, a koji je bio vrlo dobro poznavao Molotova i bio prijatelj Lazaru Kaganoviću, da je dolazilo do verbalnih sukoba Tita i Staljina oko uloge jugoslovenskog ratišta. Gde je Tito preuveličavao ulogu Partizana i vređao se kada mu je rečeno da je to bio pokret otpora - rekao je Nadoveza.

Branko Nadoveza
foto: Kurir Televizija

- U jednom trenutku Staljin mu je rekao da uvažava sve žrtve i borbu, ali da Partizani i on nisu nikakva sila. Tada je došlo do žestokog sukoba i od tada počinje tih nekoliko susreta Tita i Staljina - dodao je Nadoveza.

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Kurir.rs

Bonus video:

07:57

NIJE SAMO TITO IMAO PODZEMNU TVRĐAVU Aleksandar I Karađorđević izgradio DIVA U ZEMLJI, a niko nije znao za to GRAD IMAO OVU ŠIFRU!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track