GODINAMA ŽIVEO U SKRIVENOM STANU U TRŽNOM CENTRU! Niko nije primetio, a onda je napravio OVAJ LOŠ POTEZ i prevara je otkrivena
Foto: Profimedia

NEVEROVATNO

GODINAMA ŽIVEO U SKRIVENOM STANU U TRŽNOM CENTRU! Niko nije primetio, a onda je napravio OVAJ LOŠ POTEZ i prevara je otkrivena

Zanimljivosti -

Majkl Taunsend iseljen je iz svog doma jer je vlasnik želeo da proda nekretninu, što da je dovelo u situaciju da je ostao na ulici bez krova nad glavom, zbog čega mu je sinula neobična ideja da postavi kamp u praznoj sobi u zgradi tržnog centra.

tržni centar
foto: Profimedia

Stvari su brzo izmakle kontroli i ubrzo je soba od 70 kvadrata opremljena foteljama i konzolom za video igrice, a Majkl je tamo dovodio i svoje prijatelje. Majkl, koji je inače umetnik, prvi put je uočio neiskorišćen prostor ispod tržnog centra Providens Plejs na Roud Ijlendu u Sjedinjenim Američkim Državama tokom svog svakodnevnog trčanja 1999. godine.

- Tokom božićne sezone 2003. i 2004., entuzijastičan ženski glas je na radio stanici čitao oglas za tržni centar Providens Plejs, koji je govorio o tome kako bi bilo sjajno kada bi mogli da živimo u tržnom centru. Središnja tema oglasa bila je da tržni centar ne samo da pruža bogato iskustvo kupovine, već ima i sve stvari koje su potrebne za preživljavanje i zdrav život - rekao je Taunsend i dodao kako mu plan nije bio da živi neko vreme u tržnom centru, nego što duže.

On i njegovi prijatelji su izgradili zid od blokova i pomoćna vrata. Živeli su u relativnom miru četiri godine pre nego što su ih uhvatili. Naime, Majkl je taman doneo odluku da postavi drvene podove u svom stanu, drugu spavaću sobu i kuhinju, kada su radnici obezbeđenja pronašli njegovu tajnu sobu.

Jendog dana vratili su se kući i otkrili da su im vrata od pomoćnih prostorija razvaljena, a njihov Plejstejšn, umetnine i album sa fotografijama nestali. Taunsend je zbog toga optužen za ometanje poseda. Insistirao je da je ono što je uradio u stvari bio pokušaj učinjen iz "saosećanja da što bolje razume tržni centar i život kupca". Sudija mu je odredio uslovnu kaznu, ali mu je doživotno zabranjen pristup tržnom centru.

(Kurir.rs/24sata.hr)

Bonus video:

04:12

MNOGI PRAVE OVU GREŠKU KAD UZIMAJU KREDIT ZA STAN! Stručnjak detaljno objasnio ŠTA JE NAJVAŽNIJE!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track